11/2/09

El 19 de març, vaga

Els 5 sindicats de l'ensenyament públic català han convocat vaga de mestres el 19 de març, Sant Josep. La protesta ve motivada pel rebuig a la Llei d'Ensenyament de Catalunya (LEC) encara en tramitació, la manera com s'ha anunciat la proposta de nou calendari escolar i l'oferta a fer més hores lectives de manera voluntària. Els sindicats també demanen la dimissió del conseller, Ernest Maragall, a qui titllen d'autoritari i de no escoltar-los.


Aquesta serà la tercera jornada de vaga que convoquen els mestres des que Maragall és conseller d'Educació. La primera va ser ara fa un any, el 14 de febrer, convocada de manera unitària per USTEC-STEs, CCOO, Fete-UGT, ASPEPC i CGT. La segona va ser el 13 de novembre, tot i que CCOO i UGT se'n van desmarcar.

Com en els altres casos, cada centre escolar preguntarà als seus docents si pensen fer vaga o no. En el cas que hi hagi una gran majoria, s'hauran de complir uns serveis mínims que marca la Generalitat.

Amb els anteriors consellers, Marta Cid i Josep Bargalló, d'ERC, no s'havia arribat a aquest grau de crispació. Caldria remuntar-se a l'època de Carme Laura Gil (CIU) per trobar un enfrontament tan gran entre cos docent i administració.

Més informació a: La Vanguardia, La Malla, El Periódico, 3cat24.cat, El País. Comunicat del Departament d'Educació.