5/2/09

Proposta de nou calendari escolar 2010-2011

Començar abans al setembre i fer setmana blanca al febrer

El Departament d'Educació va fer pública ahir la seva proposta de nou calendari escolar, que es començaria a aplicar ja el pròxim setembre i que seria vàlida per als pròxims tres anys. Fonamentalment es concreta en tres punts:

- Inici de les classes el 7 de setembre, i no després de la Diada Nacional de Catalunya. D'aquesta manera s'escurçaria una mica el període de vacances.

- Una setmana d'aturada de les classes al mes de febrer, per espaiar els períodes lectius dels alumnes, molt densos en algunes èpoques, i també per recuperar els dies de més del setembre.

- Fi de la jornada reduïda de les escoles el mes de juny, de manera que els mestres tinguessin més temps preparar l'inici de curs. Això difícilment es pot fer si les llistes de plantilles i destinacions de mestres del Departament segueixen publicant-se molt més tard del que la programació escolar faria recomanable (al mes de juliol moltes vegades).


Les reaccions han estat diferents.
- Els partits polítics segueixen mirant-se a ells mateixos i en critiquen la manca d'informació prèvia, la manca d'oportunitat mentre encara es negocia la LEC (Llei d'Educació de Catalunya) o la simple oposició política, sense entrar en el fons de la qüestió.
- Els sindicats no ho han rebutjat frontalment però ho condicionen a una negociació satisfactòria.
- Els pares veuen positiu l'avançament de la data d'inici però reclamen que d'alguna manera es cobreixi la setmana de vacances del febrer, amb activitats extraescolars o casals, sense que ho hagin de pagar de la seva butxaca.
- Fins i tot la patronal i les pimes han reclamat una bona programació d'aquest nou període no lectiu de manera que no afecti els treballadors.

Més informació a Departament d'Educació, El País, La Vanguardia, El Periódico, La Malla, 3cat24, Avui, USTEC-STEs, FaPaC, CCOO ensenyament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi el que em preocupa és que treguin la jornada intensiva al juny. A les classes fa moltíssima calor, sobretot a les 3 de la tarda, i és per això que es fa aquesta jornada, no perquè els mestres treballin menys perquè ells no pleguen a la 1 sinó que fan les mateixes hores. A Andalusia comencen a fer la jornada intensiva a l'abril perquè allà ja comença a fer molta calor i al nord d'Europa no la fan perquè no fa tanta calor. No ens comparem amb ningú, la nostra realitat és aquesta: vint-i molts graus a les aules i 26 persones a dins. Deixem de fer política i buscar vots amb l'educació!!!

Anònim ha dit...

La realidad es que los padres trabajan. La realidad es que tenemos que hacer malabarismos para compatibilizar las jornadas laborales con los horarios escolares. Lo que no acabo de entender es que si se empieza antes se haga una semana de vacaciones en febrero...¿Quién cree que nos van a dar a los que trabajamos una semana de vacaciones en febrero?
La realidad es que es un tema sin resolver.
Sentido común, por favor.