22/4/09

Recta final de la LEC

La Llei d'Educació de Catalunya (LEC) serà aprovada, si no hi ha sorpreses d'última hora, d'aquí a un mes. Les últimes negociacions estan llimant les diferències entre el PSC, CiU i ERC, mentre ICV n'està quedant una mica al marge. Els últims acords pactats fan referència, fonamentalment, a la separació per sexes, la major participació dels ajuntaments i la immersió lingüística.

ICV i EUiA defensen que les escoles que ofereixen educació diferenciada per sexes, majoritàriament oferida per l'Opus Dei, no puguin rebre diners públics. L'últim acord, a instàncies de CiU, determinaria que no els poguessin rebre a partir de la promulgació de la llei, però que els que ja els reben ho segueixin fent.

D'altra banda, CiU s'oposa a una major participació dels municipis en l'educació infantil i primària, tal com ja fan en la pre-escolar i la d'adults. Hi ha acord en variar els criteris d'assignació de places, per tal de distribuir millor els immigrants, però sense concretar encara. A instàncies d'ERC s'ha reduït la possibilitat d'estudiar en castellà a només un any en l'etapa d'infantil o primària.



Els sindicats segueixen oposant-se al redactat actual, que encara pot patir modificacions, i preparen mobilitzacions per als mesos de maig i juny. Segons els mestres, no es defensa prou el caràcter públic de l'escola ni l'accés igualitari als centres sufragats amb fons públics.

Més informació a: El País, La Malla, La Vanguardia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Només una dada: les escoles concertades reben MÉS diners que les escoles públiques. Sense comentaris.