24/11/09

Nou calendari escolar per al pròxim curs

Inici de curs: 7 de setembre. Setmana blanca: per Carnestoltes. Reducció de les escoles que fan jornada intensiva al mes de juny.

Aquestes són les principals novetats que la Conselleria d'Educació vol enviar aquesta setmana al Consell Escolar de Catalunya per a la seva aprovació. Tal com ja havia anunciat el conseller, el curs 2010-2011 començarà una setmana abans, el 7 de setembre. Els mestres, a més a més, hauran de treballar fins al 7 de juliol per mantenir els 176 dies lectius. En queden fora d'aquesta mesura les escoles d'idiomes, de formació d'adults i el cicle superior de la formació professional, que començaran el 14 de setembre.

Tot això implicarà que tota la maquinària burocràtica hagi de posar-se en marxa abans: preinscripció, oposicions i adjudicació de places i substitucions. La preinscripció per al pròxim curs s'avança al 2 de febrer.

Cada centre decidirà quan fa la setmana de festa del segon trimestre, entre l'última de febrer o la primera de març (de 2011), coincidint amb les festes de Carnaval. Les escoles no tindran la obligació d'obrir, a no ser que les associacions de pares o els ajuntaments hi programin activitats extraescolars. El Departament d'Educació ha promès finançament per a aquests programes que, sigui quin sigui l'acord final, hauran de co-pagar i organitzar les famílies. Un cost que podria anar dels 40 als 100 euros per alumne.

Sobre la jornada intensiva, es modifica i endureix el procés d'aprovació. Si ara n'hi havia prou amb el vot favorable de tres cinquenes parts del Consell Escolar, ara caldrà l'aprovació dels serveis territorials i la calor no serà ja un argument excepcional en algunes zones. En la pràctica, sembla que la intenció és acabar amb la jornada intensiva generalitzada i reduir-ho a pocs i molt específics casos. Isabel Darder, directora general del Departament, justifica la mesura dient que cal anar "uniformitzant l'escola pública amb la concertada". Actualment, només un 23% d'aquests centres la fan, davant el 56% dels centres públics.



El sindicat majoritari, USTEC-STEs s'hi ha oposat frontalment tot denunciant una actitud poc democràtica del Departament, que no els havia facilitat cap document previ abans de la última reunió. Rebutja el nou calendari per precipitat.

Més informació a: La Malla, La Vanguardia, El Periódico, El País, 3cat24.cat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé, molt bé, ara començant el 7 de setembre s'ha acabat el fracàs escolar. I fent jornada sencera al juny començaran les lipotímies. Recordem que les escoles estan orientades de tal manera que els dóna molt el sol i fa calor (fins i tot a l'hivern), però clar als despatxos dels que fan aquestes lleis està l'aire condicionat.
Per cert, si volen igualar escola privada i pública que comencin per dónar els mateixos diners, perquè la concertada en reb més.Però d'això no es parla a la tele. És clar, no interessa.