14/11/09

Reforma de la figura del director

Més capacitat de decisió, més formació, més remuneració.

Equips directius amb més poder i centres amb més autonomia. El Departament d'Educació està enllestint dues reformes que es consideren bàsiques per atacar el problema del fracàs escolar. Es preveu que totes dues puguin ser enviades al Consell Escolar de Catalunya passades les festes de Nadal amb la idea de posar-les en marxa el curs vinent. Així ho va anunciar dijous Francesc Colomé, secretari de Polítiques Educatives.



Amb la reforma, els directors de centre treballaran per objectius, estaran més remunerats i tindran competències de cap de personal. És a dir, podran dissenyar plantilles, participar en la selecció de personal i imposar sancions i faltes. A més a més, tindran rang d'autoritat pública.

Pel que fa a l'autonomia de centres, una de les mesures que es contempla és que podran moure algunes assignatures de curs i adequar-les d'aquesta manera a les seves necessitats, quan hi hagi projectes específics i inovadors. Precisament, a final de mes se celebra el I Congrés de Pràctiques Educatives Innovadores del Baix Llobregat.

Més informació a: El País, La Malla.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que algú m'expliqui en què millora tot això la qualitat educativa. Menys invertir diners, de tot. Cada vegada plantilles amb menys personal, menys substituts, menys auxiliars, menys diners per mobiliari, recursos materials... Però això si, tindrem directors que faran de cap de personal i podran imposar sancions. Quin mal rotllo ser director!!!!! I després, quan acabis el mandat tornes a ser un company més i... aquí no ha passat res. Perquè no es mulla l'administració i sanciona ella mateixa!!! Quina manera de perdre el temps!