21/12/09

Visita del patge Shelin


El patge Shelin ha visitat aquest matí la nostra escola i ha estat una estona amb els alumnes de P3, P4 i P5. Com és tradició, el patge Shelin ha entregat a cada alumne la carta per als Reis i el fanalet per evitar que passin de llarg.

La visita ha estat possible gràcies a l'acció conjunta de l'escola i l'associació de mares i pares, un altre cop, donat que l'Ajuntament va decidir l'any passat deixar de programar aquesta activitat. Les escoles públiques de Sant Feliu, en desacord amb aquesta mesura, la organitzen pel seu compte i en sufraguen el cost.

La regidoria d'Educació ha proporcionat el vestit del patge però no s'ha fet càrrec dels típics fanalets, perquè no els considera prou segurs per als infants. Les cartes les facilita de forma gratuïta, però cada escola les ha de recollir i distribuir. L'any passat encara es va fer dues sessions especials de L'hora del conte a la biblioteca Montserrat Roig. Aquest any, ni això.


Creiem que les tradicions pròpies s'han de mantenir, són trets culturals que proporcionen cohessió, ajuden a la integració i creen identitat col·lectiva. I aquests són objectius bàsics dels governs locals. Lamentem molt que l'actual consistori no ho entengui així. I a més a més no estem parlant d'un cost econòmic extraordinari ni molt menys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan ho organitzava l'ajuntament venia el patge Shelin i la carbonet i feien passar una bona estona als infants que a més, després trobaven aquests personatges a la cavalcada. Això s'ha perdut , perquè cada escola el va fent de manera diferent i amb els anys segur que encara hi haurà més diferències d'una escola a una altra. L'oferta cultural-lúdica que aquest ajuntament ofereix a les escoles va de mal en pitjor. Alguna cosa hem de fer!