25/2/10

Vaga de mestres

17 de març: vaga de mestres del sector públic.

S'ha tornat a vessar el got. Els sindicats majoritaris de l'ensenyament públic, USTEC-STEs, Fete-UGT, CCOO, ASPEPC i CGT han convocat una vaga per al dimecres 17 de març.

Les raons, la manca d'enteniment i acords amb el Departament d'Educació i les tenses relacions que sindicats i el conseller Maragall mantenen des de fa uns cursos. El nou calendari escolar, el decret d'autonomia de centres, la supressió de l'horari intensiu a l'estiu.. eren temes candents des de fa mesos, als quals s'ha sumat aquest curs la poca transparència dels nomenaments telemàtics, les substitucions insuficients o la retallada de plantilles, a judici dels sindicats.

Per intentar arribar a acords, agrupacions sindicals i administració es van fixar el 19 de febrer com a data de referència tope. Un cop superada aquesta data i a la vista de l'actitud del Departament, en opinió dels sindicats, s'ha decidit convocar la vaga.

Cada centre votarà en claustre si se suma a aquesta vaga i el Departament decretarà, com en d'altres ocasions, el nombre de mestres que hauran d'oferir uns serveis mínims, si finalment s'arriba a la vaga.

Més informació a: USTEC, UGT, CCOO, Aspepc, CGT-Catalunya.
El comunicat del Departament d'Educació.