2/6/11

Fi a les ajudes universals a les famílies

300.000 famílies sense ajuda

El Departament de Benestar Social i Família (que potser hauria de canviar aquesta denominació a partir d'ara) va presentar els seus pressupostos per a aquest any i una de les principals retallades correspon a l'ajuda que fins ara es donava, amb caràcter universal, a totes les famílies amb fills menors de 3 anys o nombroses o  monoparentals amb fills menors de 6 anys. Aquestes ajudes eren de 638 € en el primer cas i de 745 € en el segon.

Amb el nou pressupost, que reduirà aquesta partida un 82%, de 192 milions d'euros a 34 milions, només es mantindran les ajudes en els casos múltiples, ja siguin part, adopció o acollida. Les ajudes aniran en funció de si es tracta de dos bebès (663 €) o més de dos (1.224 €) els nascuts, adoptats o acollits de manera simultània.

En el mes de febrer, 14.000 famílies encara estaven pendents de cobrar l'ajuda de l'any passat. Això sí, el conseller Cleries va assegurar que encara que sigui amb retard aquestes ajudes es cobraran.

1 comentari:

Mónica Illescas ha dit...

ja ja ja i tant que hauria de canviar de nom....Ja podien haver deixat la reducció de la quota de l'impost de successions per més endavant i mantenir l'ajut a les famílies, la sisena hora, una sanitat digna ETC ETC ETC...
Com sempre, paguem els mateixos...