13/10/11

Observatori de la Segregació Escolar


La FaPaC us recomana el bloc Observatori de la Segregació Escolar, un espai a internet que recull notícies, recerques, reflexions, articles i informacions diverses sobre aquest tema. El bloc ha estat creat per un grup de pares, mestres, investigadors i ciutadans per tal de contribuir a què es prengui seriosament la segregació escolar. Un lloc que segur és del vostre interès.

L'última entrada fa referència a un estudi (Miquel Àngel Alegre i Xènia Chela, 2011) sobre la distribució dels escolars immigrants a Espanya. Catalunya hi apareix en un lloc poc honrós i evidencia que entre les comunitats autònomes on la immigració té un pes important, som juntament amb Múrcia la que menys equitat presenta en la distribució de l’alumnat estranger segons titularitat del centre. A l’ESO, per exemple, els centres privats (la immensa majoria dels quals són concertats i per tant finançats amb diners públics), tenen un 8,2% d’alumnes estrangers, mentre que els centres públics en tenen 2,91 vegades més (un 23,9%).

L’informe no ha generat cap comentari per part de les autoritats educatives, no ha tingut cap repercusió social ni debat als mitjans de comunicació, tot i la importància d’aquesta dada.