26/3/12

La FaPaC reclama reconsiderar la paralització de la ILP

Assemblea General de la FaPaC

La FaPaC ha reclamat per escrit i amb caràcter d'urgència al Parlament que reconsideri la decisió d'aturar la ILP per la igualtat d'oportunitats en l'educació i ha anunciat accions davant de qualsevol irresponsabilitat. Per a la federació no són vàlids els arguments de despesa pressupostària al·legats pel Govern, ja que haurien d'haver fet les previsions oportunes un cop admesa la ILP el mes de novembre de 2011.

La FaPaC va valorar els fets amb les AMPA reunides en l'Assemblea General celebrada a Girona el dissabte 24 de març. A més a més, la FaPaC considera que "Ensenyament ha tornat a no escoltar la veu de les famílies evitant debatre sobre un dels temes prioritaris en el sistema educatiu català".


D'altra banda, durant l'Assemblea la FaPaC ha denunciat la supressió de la totalitat dels ajuts que rebia fins ara com a federació per al manteniment de la seva infraestructura. Així mateix, les AMPA han denunciat la situació d'ofec que viuen després de les retallades fetes pel Departament d'Ensenyament que ascendeixen a més de 8 milions d'euros. Les retallades han suposat l'eliminació dels ajuts que rebien fins ara per serveis com l'acollida matinal, extraescolars i escoles obertes, així com també la reducció de l'aportació a serveis bàsics educatius com és el menjador escolar.

Davant d'això, la FaPaC fa una crida a la responsabilitat del Govern de la Generalitat perquè aporti els recursos necessaris que han de garantir la prestació de tots aquells serveis bàsics educatius que repercuteixen directament en els nostres infants i joves.