27/3/12

Vaga general: serveis mínims

L'escola Salvador Espriu no farà vaga

La Generalitat i els sindicats han arribat a un acord pels serveis mínims del 29 de març. Els serveis mínims són similars als de la vaga del setembre del 2010 i s'han establert per garantir les necessitats de mobilitat i d'atenció als ciutadans.

Les escoles públiques i privades estaran obertes per als alumnes que assisteixin als centres. Hi haurà d'haver el director i, com a mínim, un mestre per cada 6 aules. En el cas de les llars d'infants, als centres hi haurà d'haver una persona de l'equip directiu i un terç de la resta de la plantilla. El transport escolar per accedir als centres d'educació infantil i primària es mantindrà en els casos en què no hi hagi un transport públic alternatiu.

Pel que fa a la nostra escola, el claustre de mestres, reunit el passat dimecres, va decidir no fer vaga col·lectivament. Amb tot, pot ser que alguna mestra en faci de manera individual. En aquests casos, els/les alumnes estaran atesos per alguna altra mestra.

Als transports públics, circularan tres de cada deu autobusos, metros i trens. Ho faran entre les 06.30 i les 09.30 del matí i les 17 i les 21. La resta del dia no hi haurà servei. El servei d'autobús que uneix Barcelona amb l'Aeroport del Prat funcionarà al 50% del servei habitual, el mateix percentatge que el servei de llançadora entre les terminals de l'aeroport. Els serveis de transport de persones amb disminució mantindrà la seva freqüència habitual.

L'atenció sanitària ha d'estar garantida ja que es considera un servei bàsic. Tot i que s'han pactat uns serveis mínims semblants a l'activitat d'un dia festiu, s'assegura l'atenció del 100% de les urgències i dels serveis especials.

Els jutjats de guàrdia mantindran els seus serveis, però s'han postposat els judicis previstos per a dijous.

Sobre les autopistes s'ha decidit que s'aixecaran les barreres del 50% de peatges.

Webs: CCOO, UGT, CGT

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vergonya i mirada critica cap als valors que imparteixen. Crec que el col · lectiu de professors, és un col · lectiu molt castigat i que hem recolzat tot l'any passat i no és normal aquesta postura en això que pertoca a tots i més particularment als nostres fills.

Anònim ha dit...

Amb tota la informació imparcial que ens posen, només ha faltat posar que no portem als nostres fills que anem a prendre el sol.

Hector ha dit...

Escola Nadal... 8 nenes han anat a escola.

Anònim ha dit...

Personalment vaig trobar del tot innecessària la parrafada inicial i "alliçonadora" de la circular que van treure els nostres fills/es,per dir-nos a continuació que només 3 mestres feien vaga.
AL contrari del que pensa un dels anònims que ha escrit, jo si que crec que posava en la nota que no portessim als nostres fills, però entre línies !!!!!
Núria