9/6/12

Amb Mas, l'educació és menys

I la sanitat, els salaris, les escoles bressol, el PIRMI, el medi ambient...

Taca groga a la Plaça de la Vila. Xivarri eixordidor. Indignació creixent.


Què passarà quan diverses mestres agafin la baixa, per exemple durant l'època de la grip i no hi hagi substitucions (només a partir de 15 dies)? Com s'organitza una escola sense substitucions? Què es farà a classe quan coincideixin vàries baixes? Pensàvem que tenir mestre a classe era un dels pilars bàsics de l'ensenyament, no ja de qualitat, sinó de l'ensenyament en general. Sembla que per al govern de CiU no.

Què passarà amb l'augment del nombre d'alumnes a les classes? Aquells que no tenen problemes porbablement no ho notaran gaire; els que sí ho podran notar en major mesura seran els que els costi més. Pensàvem que un dels pilars bàsics de l'ensenyament públic, i del suportat amb fons públics, és atendre totes les necessitats, especialment les que requereixen més atenció. Sembla que per al govern de CiU no.

Què passarà amb el tancament d'algunes escoles públiques? Qui les tornarà a obrir? Pensàvem que la proximitat era un element de cohesió social, d'integració, de diversitat, de facilitar la vida a les famílies. Sembla que per al govern de CiU no.

Què passarà amb l'augment del nombre d'hores que les mestres han de dedicar a donar classe? Què passarà amb la coordinació entre cicles, entre matèries, l'atenció a les biblioteques escolars, la preparació de temaris, l'atenció a les famílies? Pensàvem que treballar en l'educació no és treballar en una fàbrica i que el més important són els matisos, el context, la personalització. Sembla que per al govern de CiU no.

No és cap sorpresa. Però ja n'hi ha prou.

No cal estavellar-nos per un barranc per saber que prendrem mal. I a aquest pas, l'ambulatori més proper el trobarem tancat.



I les beques, la recerca, els cursos per a aturats...