6/8/12

3.000 mestres menys el proper curs

CCOO alerta de la previsió de retallada

Montse Ros, secretària general de la federació d'educació de CCOO, alerta que segons els càlculs efectuats per aquest sindicat, el proper curs pot començar amb 3.000 mestres menys: 2.300 menys menys que el Departament no ha nomenat respecte l'any passat i els prop de 700 que correspondran a les jubilacions, que no es cobriran per llei.


Inici de curs amb mobilitzacions
A més a més, les organitzacions sindicals USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS i FETE-UGT proposen començar el curs amb noves mobilitzacions de protesta. Entenen que el curs no pot començar amb normalitat, com si no estigués passant res, sinó que s'ha de fer evident la ferma voluntat del professorat i de les seves organitzacions representatives a mobilitzar-se.

  • 31 d’agost: CONCENTRACIONS a les 12 hores contra l’atur i la precarietat laboral als Serveis Territorials de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa i davant la seu del Departament d’Ensenyament a Barcelona.
  • 12 i 13 de setembre: CONCENTRACIONS al començament de la jornada, al migdia o a la finalització, del professorat, de GROC, a les portes dels centres, en una crida a participar a la resta de la comunitat educativa tot fent-se notar amb el soroll de diversos instruments i amb possibles talls de trànsit.

Així mateix,  proposen als centres que aquests dies no es comenci amb normalitat:
  • que no es facin actes de presentació de l’inici de curs
  • que s’informi per escrit a les famílies de la situació general i de la de cada centre
  • que s’aprofiti per fer assemblees i claustres
  • que es facin pancartes i murals
  • que s’enviïn  emails de rebuig de les retallades a la consellera i a la premsa

Les organitzacions sindicals continuaran convocant mobilitzacions al llarg de tot el curs.