15/10/14

ILP a favor de l'educació pública a Catalunya

50.000 firmes en 120 dies per demanar una nova llei d'educació catalana

Ahir es va posar en marxa la recollida de signatures que cal portar al Parlament per tal que es tingui en consideració la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana una nova llei d'educació catalana amb una especial defensa de l'escola pública. Ja hi ha 250 fedataris/es per recollir-les. Encara hi ha temps si voleu col·laborar com a fedataris.

Cal recollir-ne 50.000 en 120 dies a comptar a partir del 14 d'octubre.

Una vegada presentades les signatures, la nova llei de la ILP s'ha de debatre al Parlament de Catalunya en un termini màxim de quatre mesos.

Es tracta d'una proposta llançada fa més d'un any per l'Assemblea Groga i ara ja compta amb més de 25 entitats adherides. Entre elles l'Assemblea de Docents de Barcelona, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), els sindicats USTEC-STEs, SEPC, Associació d'Estudiants Progressistes o els partits CUP i EUiA.

S'ha posat en marxa el web https://ilpeducacio.cat/ i a twitter el compte @ilpeducacio i l'etiqueta #ilpeducacio on podreu consultar i seguir tota la informació.

Si voleu recollir signatures podeu comprovar quins fedataris/es teniu més a prop de casa (veure mapa) o us podeu descarregar els impresos i les instruccions que heu de seguir per recollir-les.

Objectius de la iniciativa

La gratuïtat i l'accés universal a l'educació des de l'escola bressol fins a la universitat; l'eliminació dels concerts i que els centres concertats passin a ser de titularitat pública, i la plena democràcia als centres són els tres eixos principals que defensa aquesta iniciativa.

A més d'aquests tres eixos, la proposta de llei d'educació aposta per "destinar el 6% del PIB a l'ensenyament públic" i reivindica l'autonomia real i pedagògica dels centres sense direccions imposades. Reclama projectes educatius debatuts dins de l'escola que assegurin la participació de les famílies i de l'entorn pròxim i que la recera universitària es faci sense la pressió de les empreses.