11/11/14

Recollida de taps: objectiu aconseguit i nou repte

Felicitació i reconeixement de l'Associació Sant Tomàs de Vic

El mes de maig de 2013 l’Associació Sant Tomàs va iniciar una campanya de recollida de taps per una llitera de dutxa per al Centre Riudeperes. La campanya ha comptat amb el suport de diverses escoles i centres cívics, hospitals i altres institucions de Vic i Osona, i també la nostra escola.

En total s’han recollit 8.660 kg, dels quals calculem que prop de 2.000 kg vénen del nostre centre.  Juntament amb donatius econòmics de particulars han fet possible la compra d’aquesta llitera, necessària per poder realitzar la higiene personal de les persones sense mobilitat, amb el màxim de facilitats i sense l’inconvenient que pot tenir fer-ho en una cadira de rodes.

L'Associació Sant Tomàs i concretament el centre Riudeperes volen agrair a tothom el seu esforç en la recollida de taps.

Nou objectiu: la síndrome de duplicació MECP2

Un cop assolit aquest repte, la Comissió Solidària i Anticrisi ha buscat altres persones o entitats que ho necessitin per aprofitar aquesta col·laboració de les famílies. A partir del mes de setembre, els taps que recollim al vestíbul de l'escola li fem arribar a la mare de l'Aitor, un nen  amb síndrome de Duplicació MECP2.

Es tracta d'una malaltia rara, d'origen genètic, que provoca retard mental, psicomotor i del llenguatge, problemes respiratoris, atàxia, hipotonia, insomni, epilèpsia... Amb aquesta ajuda l'Hospital de Sant Joan de Déu fa recerca per trobar-hi una cura o tractament mèdic.