16/1/15

Bota x la infància

Campanya de Fundesplai per recaptar fons contra l'exclusió social

La Fundació Catalana de l'Esplai ha posat en marxa la campanya 'Prenem partit per la infància', amb la qual volen fer una crida perquè tothom passi a l'acció per garantir els drets i la igualtat d'oportunitats en aquesta etapa de la vida.

I la campanya comença demanant a totes aquelles persones que creuen que tots els nens i nenes tenen dret a viure plenament la seva infantesa, que ho manifestin públicament. I que ho facin amb un gest lúdic i simbòlic: “botant"!

Es tracta de fer-se una foto “botant” (fent un salt o botant una pilota) i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #botaxlainfancia. També es pot enviar al correu electrònic bota@fundesplai.org

Cada “bot” serà una veritable declaració d’intencions. Un clam a favor dels drets i la igualtat d’oportunitats en la infància.

Però, a més, serà un gest amb valor, perquè per cada “bot” que es pengi, les empreses col·laboradores donaran un euro que es destinarà íntegrament a beques per a menjador, colònies i activitats de lleure i reforç escolar que beneficiaran infants que es troben en risc d’exclusió social.

Recordeu

Segons el darrer informe sobre el Dret al Lleure Educatiu i a les Sortides i Colònies Escolars (Juny 2014), a Catalunya, un de cada quatre infants viu per sota del llindar de la pobresa. La impossibilitat d'accedir a serveis com el menjador escolar, les colònies, el lleure o el reforç escolar repercuteixen directament en la salut, creixement i felicitat dels infants afectats.

Això està passant aquí i ara: els nens i les nenes no poden esperar a que passi la crisi, perquè, llavors, potser ja no seran infants!

Els infants no són el futur: són el present! Ara cal actuar!