13/8/15

12 comunitats autònomes intenten frenar la LOMCE

Reunió dels consellers d'ensenyament amb el nou ministre Méndez de Vigo

LOMCE llei Wert
Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella-La Manxa, Extremadura, País Valencià (governades pel PSOE en solitari o en coalició), juntament amb Canàries (on Coalició Canària te majoria), Catalunya (amb Convergència com a partit de govern), Navarra (amb Geroa Bai al capdavant) i el País Basc (on governa el PNB) intentaran avui començar a frenar el desplegament de la LOMCE. En total, 12 comunitats disposades a canviar el curs d'aquesta polèmica llei. A més a més, a Madrid i Múrcia (governades pel PP amb el suport de Ciutadans-Ciudadanos), han aprovat mesures per endarrerir-ne la seva implantació, que ha d'arribar aquest curs a la totalitat de Primària i cursos imparells de la ESO i Batxillerat.

Les comunitats poden configurar aproximadament un 30% del currículum amb matèries definides pel propi Ministeri i entre un 10% i un 15% amb assignatures elaborades per cadascuna d'elles. Les comunitats governades pel PSOE han aprofitat aquesta escletxa legal per tornar a implantar Educació per a la Ciutadania i restar-li hores lectives a Religió. Amb la LOMCE la Religió ha passat a ser assignatura que fa mitjana en l'expedient i per obtenir beques. A banda d'això, algunes comunitats han optat per potenciar l'anglès, com han fet a l'Aragó, o recuperar Filosofia i Tecnologia, com a Andalusia.



Imatge del perfil de twitter de I. Méndez de Vigo.
A la reunió d'avui també hi ha sobre la taula aturar les revàlides que han de generalitzar-se a 6è de primària al final d'aquest curs 2015-2016. Sobretot en rebutgen que siguin imprescindibles per obtenir el títol i la possibilitat que puguin ser encarregades a empreses privades, no lligades a l'administració publica. Com que a finals d'any hi ha d'haver eleccions generals i la majoria de partits de l'oposició ja han dit que derogaran la LOMCE si passen a formar govern, pressionaran el ministre perquè tot el procés s'alenteixi i paralitzi de moment el decret que l'ha de regular. Per aconseguir-ho, els/les consellers/es 'rebels' s'han reunit avui hores abans de la Comissió Sectorial al Ministeri però nomes els representants del PSOE han comparegut públicament per fer-se la foto.