6/8/15

El PP manté l’Impost de Societats per a la majoria d'entitats

Rebutja al Senat totes les esmenes a favor d'una reduccio de condicions

impost de societats ministeri d'hIsenda entitats sense afany de lucre
El 14 de juliol el PP va fer marxa enrere i, tot i les declaracions del ministre Cristóbal Montoro del dia 22 d'abril, va deixar intacte el redactat de la Llei que modifica l'Impost de Societats. Concretament va rebutjar, gràcies a la majoria absoluta de què disposa a la Cambra Alta, dues esmenes que demanaven deixar exemptes les entitats amb uns ingressos inferiors als 100.000 euros l'any, independentment de si realitzen activitat econòmica o no.

D'aquesta manera, només queden excloses d'aquesta obligació les entitats que no fan activitat econòmica i tenen ingressos inferiors a 50.000 € anuals sempre i quan els ingressos no exempts comptin amb la retenció pertinent o no superin els 2.000 € l'any.



Això fa que moltes entitats es vegin obligades a presentar l'Impost de Societats a partir del curs vinent i hagin de dur una comptabilitat doble per poder presentar-lo. En molts casos, el portar una comptabilitat de manera professionalitzada i d'acord amb els estàndards empresarials, els obligarà possiblement a haver de contractar una empresa de serveis que els ho gestioni, tot i que després aquest impost surti finalment amb resultat negatiu. Donada la naturalesa de moltes d'aquestes entitats (entres les quals s'inclouen les ampes), amb caràcter voluntari i variabilitat en la composició dels seus òrgans directius, aquest fet pot ser decisiu per a la seva continuïtat

Després del rebuig del Senat a les esmenes, el grup parlamentari català ha demanat la convocatòria extraordinària de la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques amb l’objectiu que el ministre Montoro doni explicacions, ja que anteriorment una moció aprovada per unanimitat al Congrés dels Diputats instava el Govern a incloure en la llei un tractament fiscal per a les entitats no lucratives que no impedís el desenvolupament de les seves finalitats.

impost de societats model 200 ministeri d'Hisenda entitats sense afany de lucre fiscalitat