15/11/15

Entrevista amb Montse Delgado, AMPA Pau Vila

“Quan ets a l’AMPA, tens la sensació que estàs fent coses per millorar l’educació dels teus fills”

Fet a Sant Feliu
A mitjans d'octubre el diari Fet a Sant Feliu va publicar una entrevista amb la presidenta de l'AMPA Pau Vila, Montse Delgado. A l'article, obra d'Aranu Picón, la Montse respon a moltes qüestions comunes a totes les ampa i ens transmet les sensacions i motivacions que experimentem la majoria de persones que d'alguna manera col·laborem o hem col·laborat en una AMPA.

Us animem a llegir-la i a continuació us n'oferim una petita introducció.

- Com ha anat l’arrencada del curs?
- Sempre és una bogeria, per què hi ha molts temes que no tenim completats i hi ha moltes coses per fer. Vam vendre els llibres a l’estiu, però a l’inici de curs hi ha moltes famílies que encara no els tenien. També es posen en marxa les activitats les extraescolars. Sempre costa l’arrencada perquè els pares han de fer la preinscripció, donar dades bancàries i personals, s’han d'organitzar grups d’extraescolars segons el número de nens que hi ha apuntats… I també tasques molt burocràtiques. En una AMPA, sobretot, hi ha molta burocràcia.

Montse Delgado - Fet a Sant Feliu
Foto: Arnau Picón / Fet a Sant Feliu
- Teniu molta demanda d’activitats extraescolars?
- Fins ara n’hem tingut molta, però aquest any no acabem de quadrar grups perquè no tenim gaires inscripcions. Però això és més al principi de curs, després la gent es va animant. Algunes extraescolars estan més instaurades: per exemple, l’handbol té un èxit total. Aquest any n’hem incorporat una on poden venir pares, que és la de conta-contes per a nens petits. N’hi ha una altra, que em fa molta il·lusió però no sé si es podrà fer, que és per fer un gegant de l’escola. Estaria bé que en pogués sortir una colla gegantera.

- Quina incidència té l’AMPA en el dia a dia de l’escola?
- És important, sobretot, per organitzar una mica la vida familiar d’alumnes, pares i mares. És a dir, organitzem l’acollida, la sortida de l’escola, les reunions que es fan al centre, el servei de biblioteca fins les sis de la tarda… Si ara no hi hagués una AMPA a l’escola Pau Vila, crec que hi hauria molts temes que no es durien a terme. Tot i això, en el que és l’educació, crec que l’AMPA encara no hi juga un paper molt important. No sé si passa el mateix a les altres escoles. Tenim molta feina burocràtica, “d’apagar focs”. Sí que és veritat que tenim veu i vot al consell escolar i que donem suport a les jornades culturals però, respecte als plans i memòries anuals, encara tenim un paper en el que només rebem informació.

Seguir llegint l'article al web de Fet a Sant Feliu.

Si esteu interessats/des en fer un cop de mà amb l'AMPA, us podeu adreçar al taulell del vestíbul qualsevol dia de 16:30 a 17:30 h.