22/1/16

Fet a Sant Feliu: Front comú de la comunitat educativa contra el tancament de línies de P3

Fet a Sant Feliu
Nou article al diari digital Fet a Sant Feliu fent-se ressò de la mobilització social Sant Feliu es mou, posada en marxa per la comunitat educativa de Sant Feliu i que s'està estenent a altres entitats i col·lectius del municipi. Aquí el teniu:
 
S’ha convocat una concentració a la Plaça de la Vila aquest dissabte al matí
Aula classe Sant Feliu de Llobregat
Foto: Ajuntament de Sant Feliu
La comunitat educativa de Sant Feliu continua mobilitzant-se per evitar el tancament d’una línia de P3 a Sant Feliu.El Departament d’Ensenyament té previst tancar una de les dues línies de l’escola Miquel Martí  i Pol per la baixada de la natalitat. L’Ajuntament i les AMPES demanen que la decisió no es prengui fins després de la preinscripció i han engegat diverses accions per evitar el tancament.

Carme Verdoy
Davant la baixada de la natalitat, la Generalitat preveu tancar una línia de P3 de l’escola Miquel Martí i Pol el curs 2016-2017. La previsió inicial del Departament d’Ensenyament era de tancar-ne dues, però, segons la regidora d’educació, Mireia Aldana,“l’Ajuntament ha lluitat per evitar-ho” argumentant que a Sant Feliu hi ha molta “matrícula viva al llarg de tot el curs”, que fa variar les xifres de les aules.

Proximitat d’alumnat des Sant Just

Aldana defensa que “no volem ràtios per sobre dels 25” i per això demanen que “hi hagi marge perquè es puguin omplir les línies durant el curs”. La Generalitat ha acceptat no tancar-ne dues però encara preveu suprimir una de les dues línies de P3 de l’escola Miquel Martí i Pol. Ara bé, aquest centre està ubicat a Mas Lluí, molt a la vora del veïnat de Mas Lluí, en la part que correspon a Sant Just, un barri nou que, segons la regidora d’educació, compta “amb un potencial de natalitat alt”.

Aldana ha explicat que “al barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern hi ha 36 infants nascuts l’any 2013 i que, per tant, el curs que ve faran P3”. I afegeix que “alguns d’aquests infants van a llars d’infants de Sant Feliu” i, per tant, hi ha la possibilitat que les famílies triïn aquest centre. Per parlar d’aquesta situació, ja s’han tingut converses amb l’Ajuntament de Sant Just i aviat faran una reunió conjunta amb el Departament d’Ensenyament.

Davant d’aquesta situació, la petició que fa l’Ajuntament és que no es tanqui la línia abans de la preinscipció i, així, les famílies puguin decidir a quina escola volen dur els seus fills. El procés està previst que es faci al febrer.

Mobilització de les AMPES al carrer i a la xarxa

Des de les AMPES fa un parell de setmanes que estan recollint signatures a les escoles i la setmana que ve les lliuraran al ple municipal. A més, també s’ha obert una recollida de firmes online, a través de la plataforma change.org i s’ha obert una pàgina de Facebook: Sant Feliu es Mou, per informar dels passos que es vagin gent.

Per aquest dissabte 23 de gener, d'11 a 14h, han convocat una mobilització a la plaça de la Vila per continuar recollint signatures per demanar que no es tanquin línies de P3.

I el 4 de febrer també hi ha prevista una concentració de protesta a nivell comarcal davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament, situats a Sant Feliu.

Defensa de l’escola pública

A Sant Feliu ja es van tancar dues línies de P3 fa dos anys, una a l'escola Pau Vila i, l'altra, a l'escola Josep Monmany. Per això, l’Ajuntament lamenta que el tancament es plantegi només en l’escola pública.

Mireia Aldana considera que “és una decisió que depèn de les prioritats polítiques”. Recorda que als anys 70, “davant la necessitat de places en escoles públiques, es van fer molts concerts educatius i això ha guanyat terreny”.