23/6/16

Premis FaPaC 2016, els guanyadors

4a edició dels premis als projectes realitzats a favor de l'escola pública

El passat 10 de juny la FaPaC va atorgar per quarta vegada els premis per fer visible el treball que, de forma voluntària, duen a terme les famílies i que molts cops no queda gaire visible. El veredicte final ha estat el resultat dels 2.000 vots a través d'internet.

En aquesta edició hi han participat una seixantena de projectes. D'entre els 15 projectes seleccionats com a finalistes per part del jurat, han resultat guanyadors:

  • 1r Premi “Tothom a l'AMPA”: AMPA escola Pau Casals, Rubí. Projecte “Petjades: l'elaboració cooperativa d'un documental sobre l'escola”. Realitzat amb la implicació de tota la comunitat educativa sobre la història de la primera escola pública de Rubí al llarg dels últims 50 anys.
  • 1r Premi “AMPA Solidària”: AMPA escola Sant Miquel, Cornellà de Llobregat, per la iniciativa “Can Padró”. Organització d'un casal d'estiu i un taller participatiu obert a totes les famílies sense recursos afectades per la crisi econòmica.
  • 1r Premi “Fem xarxa per l'èxit educatiu”: AMPA Escola Vall Fosca, de la Vall Fosca (Pallars Jussà). Projecte “Apadrinament de llavors locals”. Els nens i nenes de totes les edats apadrinen llavors autòctones d'aquesta zona dels Pirineus, cultivades des de fa més de 30 anys, per reproduir-les i recuperar-les.

Foto: FaPaC


Montse Conejo, presidenta de la FaPaC, va subratllar la importància que tenen les famílies en la bona marxa i funcionament dels centres educatius del país i, coincidint amb el fi de curs, va recordar la lluita continuada de les AMPA i famílies per l'escola pública de qualitat.

Durant aquest curs, la implicació de les famílies ha permès garantir el correcte funcionament de molts centres educatius i ha contribuït a donar resposta a les necessitats socials existents a les aules. A més, ha servit per contrarestar aquelles polítiques rebutjades pel conjunt de la comunitat educativa. 

La FaPaC també va concedir premis especials a entitats externes en reconeixement al suport i proximitat amb les famílies: