24/11/08

Resposta a la carta de queixa

RETALLADA DE SERVEIS

La carta de queixa va fer efecte. El 22 d’octubre l’Ajuntament va convocar a les ampes de les escoles públiques de Sant Feliu per oferir explicacions i, segons ells, rebatre alguns malentesos. A la reunió hi van assistir l’alcalde, la regidora d’Ensenyament i representants de totes les ampes de les escoles públiques. El contingut resumit d’aquella reunió és el següent:

- Piscina.
L’Ajuntament reconeix que el fet que les sessions de piscina aquest curs comencin el mes de novembre en comptes de l’octubre es deu a motius econòmics. Davant del retall d’ingressos previstos per a aquest any, abans de l’estiu es va decidir que el pressupost de l’Ajuntament havia de retallar, globalment, 700.000 euros. Una de les mesures adoptades a la regidoria d’ensenyament ha estat aquesta. L'alcalde nega un i un altre cop que estigui relacionat amb l'extensió d'aquesta activitat a les escoles concertades del municipi.

- Pista d’atletisme.
Es reconeix que amb la pista d’atletisme de Les Grasses hi pot haver un problema de neteja els dilluns si el diumenge anterior hi ha hagut partit de futbol. Asseguren que intentaran solucionar-ho. Van negar també taxativament que això hagi influït en l’oferta d’activitats extraescolars d’aquest curs de l’escola Falguera.

- Patge Shelin.
Tot i que al mes de juliol el Patge Shelin no apareixia a la llista d’activitats previstes per a aquest curs, la posició oficial ara mateix és que s’està mirant de canviar-ne el format. Es dóna per suposat que, lògicament, per mirar que surti més econòmic. Ofereixen poder opinar i participar en el redisseny d’aquesta activitat. Es reconeix que aquest any no hi haurà carbó ni fanalet de regal als alumnes d’educació infantil ni preescolar, també per raons econòmiques.

S’explica que l’activitat El Bagul de la Garsa no es va fer a final del curs passat perquè estava en mal estat i es comprometen a refer-lo de cara al pròxim i a mantenir en la mida del possible les tradicions pròpies de la ciutat.

- Neteja.
Es reconeix que la neteja de les escoles és un tema recurrent i davant del qual, diuen, no hi poden fer gaire, tret de vetllar perquè s’ajusti a les condicions que marca el plec de concessió del servei. En aquest sentit, l’alcalde va obrir la porta a que les ampes puguin col·laborar i participar en la millora dels plecs de condicions que s’hagin de renovar a partir d’ara.

- Material festes. Taules i cadires.
L’Ajuntament reconeix i demana disculpes pel poc temps amb què es va avisar que no pagarien les taules, cadires i escenaris de les festes de fi de curs passat. Ho justifiquen un altre cop per l’elevat cost que anava experimentant en els últims anys. Afirmen que no hi ha més recursos i que es mantindrà aquesta política per al futur, de manera que totes les associacions vagi preveient alguna manera de sufragar aquest cost.


...i el Patge Shelin?
En conclusió, l'Ajuntament reconeix algunes retallades i es disculpa per la manca de temps amb què ha establert algunes comunicacions. Ofereix diàleg i participació a les escoles i els pares, però a hores d'ara encara no tenim cap dada nova respecte a l'activitat del Patge Shelin. Donat el poc temps que queda, tot sembla indicar que NO hi haurà Patge Shelin a les escoles aquest any.