30/9/09

CCOO i USTEC s'oposen al canvi de calendari escolar

Els sindicats CCOO i USTEC diuen que el canvi de calendari escolar no és una prioritat per al pròxim curs, a causa de la crisi. El Consell Escolar de Catalunya ja gairebé ho donava per fet, donat que en l'última reunió ningú, ni pares d'alumnes ni sindicats s'hi van mostrar en contra, segons informa el diari El País.

La proposta del Departament de cara al futur determina que hi ha d'haver, com a mínim, 9 dies hàbils perquè els mestres puguin preparar l'inici de curs, 5 dels quals han de correspondre al mes de setembre. Això significa que el curs 2010-2011 començaria el dia 6 de setembre. Educació també proposa planificar els calendaris amb més antelació, a tres anys vista, i es compromet a tenir enllestides a temps les plantilles de cada centre.

Tanmateix, hi hauria una setmana d'aturada cap als vols de febrer, depenent de la Setmana Santa. I és aquest factor el que ara esgrimeixen els sindicats per mirar de frenar la mesura. Consideren que amb la crisi econòmica serà molt difícil poder organitzar activitats d'oci per als alumnes durant una setmana en què no hi ha tradició que els pares s'agafin de festa, per no parlar de com assumirien les famílies aquest cost.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja .... que el Departament es compromet a tenir enllestides les plantilles amb antelació?????? Però si cada any comencem el curs que falta algun mestre. HAn retallat per tot arreu, de fet el conseller és economista i això se li dóna bé. Que deixin el calendari com està i arreglin altres coses que estan molt pitjor. A la nostra escola podrien començar pel mobiliari que les mestres han de retirar cadires perquè els nens es fan mal. Aquest departament va marxa enrrera.