6/5/10

Proves de competències bàsiques a 6è

La llengua estrangera i els dictats en català i castellà, novetats d'aquest any

66.800 alumnes de 6è de primària de tota Catalunya s'examinen entre ahir i avui de les competències bàsiques de matemàtiques i llengües. Els resultats no influeixen en les notes finals de curs, serveixen per fer un diagnòstic general dels sistema educatiu: miren de detectar possibles problemes en l'evolució dels centres i els estudiants de manera que es puguin corregir. Els resultats s'enviaran a cada família d'aquí a un mes.

Ahir es van fer les proves de matemàtiques, amb problemes de capacitats i mesures geomètriques, i avui han de fer les de llengües, amb dues novetats respecte els anys anteriors: hi ha una prova de llengua estrangera (90% en anglès i la resta en francès) i s'avaluarà el nivell d'ortografia amb dos dictats, en català i castellà.



Més informació al Departament d'Educació, El País, La Malla.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I nosaltres no podríem fer unes proves als polítics sobre el que saben d'educació? Més que res per veure on s'equivoquen i què és el que no entenen. Sempre simplificant i buscant la culpa dels mals resultats en educació en l'escola i en els alumnes. Hi ha un problema social molt més greu que acabarem pagant tots. I aquests nens i nenes els primers.