10/7/10

Històrica i massiva manifestació

Més d'1 milió de persones sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'

Manifestació històrica, una de les més massives i importants de la història de la democràcia a Espanya. Un de cada cinc ciutadans de Catalunya ha expressat indignació en contra de la sentència del Tribunal Constitucional que retalla i reinterpreta l'Estatut de 2006, aprovat pel Parlament i les Corts Generals. Bona part de les consignes, però, reclamaven la independència i una nova etapa en les relacions amb Espanya.

La manifestació, convocada per Òmnium Cultural, ha estat recolzada per tots els partits polítics del Parlament, tret del PP i Ciutadans per Catalunya, els principals sindicats, les patronals i una amplíssima represenytació del teixit social. L'afluència ha estat tan massiva que s'ha trigat més d'una hora en poder arrencar a caminar i el col·lapse ha obligat a disoldre-la abans que pogués arribar a la Plaça Tetuán.




La manifestació s'ha pogut anar seguint a través dels missatges dels participants a les xarxes socials. Somunanacio.cat, twitter, flickr.

3 comentaris:

lucrisalf ha dit...

El nostre recolçament a aquesta manifestació. Que sigui un punt d'inflexió en la relació amb l' estat. Visca Catalunya!!!!

Anònim ha dit...

Com escola això no toca...Mai t'he criticat,Oriol,però això no toca com escola.
Una abraçada i ens veiem al setembre.

Oriol ha dit...

Estic d'acord que, estrictament com a escola, no toca. Però des del moment que la sentència qüestiona el model d'immersió lingüístic en català, sí crec que pot afectar el futur de l'ensenyament a Catalunya. I a mi em preocupa.
D'altra banda, crec que el bloc també pot servir per fomentar l'intercanvi d'idees i el diàleg. Del que sigui. No vivim en una bombolla.