12/11/10

Torna la jornada intensiva al juny

Ernest Maragall es fa enrere

El Departament d'Educació s'ha fet enrere i tornarà a permetre la jornada intensiva. Amb condicions, això sí. L'argument utilitzat ha estat que amb el decret d'autonomia i de direcció de centres, la jornada intensiva té sentit sempre que s'acompleixin uns requisits.

  1. Que s'aprovi en el Consell Escolar de centre, en els quals hi ha representades les famílies i el municipi
  2. Que es compleixi l'horari laboral del professorat
  3. Que es garanteixi el servei de menjador i de transport escolar

Segons informa El País, Educació va formar fa mes i mig un comissió per estudiar el tema. Una comissió en la qual no hi havia representades ni el professorat ni les famílies, sinó l'àmbit polític i econòmic: representants del sector de les cases de colònies, el secretari general de la Presidència, l'assessor econòmic del President i membres dels departaments d'Educació i Innovació i Empresa.

La FaPaC s'hi ha mostrat en desacord i lamenta aquesta decisió, que qualifica d'electoralista i de no respondre al diàleg. Tanmateix la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes lamenta que no es vagi al fons de la qüestió i es regulin les colònies i les sortides i tem que el conflicte s'hagi tancat en fals i pugui tornar a ser utilitzat com a mesura. La nostra entitat, però, no comparteix l'opinió de la FaPaC sobre que s'han incomplert el compromís amb les famílies sobre la jornada intensiva. La nostra associació opina que la jornada intensiva al mes de juny està justificada i que en tot cas la conciliació laboral s'ha de fer adaptant els horaris dels adults als dels infants i no a l'inrevés.



Molts Consells Escolars del Maresme van celebrar ahir una sessió extraordinària per aixecar el boicot, mentre que al Vallès Oriental s'espera que ho facin dilluns. L'escola Pau Casals de Sant Joan Despí també ha decidit reprendre-les. Els sindicats majoritaris estaven eufòrics i consideraven tot un èxit la mesura de pressió. Les empreses del sector de l'educació en el lleure també es mostraven ahir molt satisfetes enm haver-se desencallat el conflicte.

Més informació: El País, La Vanguardia, El Periódico, Avui.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens estem oblidant que la jornada intensiva és "la punta del iceberg" perquè a educació hi ha moltes més coses que no funcionen. La mesura de pressió demanava, així com la nostra carta al departament, que aquest tornés a dialogar amb sindicats i mestres i això encara no ha passat. De fet, aquesta notícia ha arribat a les escoles de mans dels mitjan de comunicació i no per via oficial.
Marta

Oriol Homar ha dit...

És clar que sí. Però em sembla que està bastant clara la postura del senyor Ernest Maragall (si no ho estava encara): es va crear una comissió de treball SENSE mestres ni famílies. La decisió de recuperar la jornada intensiva no té, doncs, intencions de recuperar el diàleg o d'atendre a qüestions educatives, és simplement una mesura política, motivada per la pressió econòmica d'un sector que també nota la crisi i la imminència de les eleccions. Jo crec que el fet que CiU es pronunciés sobre aquest tema va accelerar la decisió.
No ens enganyem ni siguem ingenus, si depengués de l'Ernest Maragall, no s'hagués acceptat aquest punt. Però ja només li queden 15 dies de conseller. El diàleg s'haurà d'establir amb algú altre. Ja veurem qui.

Anònim ha dit...

Perquè li queden 15 dies al Conseller? Ets diví? Saps qui guanyarà les eleccions al Parlament?

Oriol Homar ha dit...

No, lògicament no sóc diví ni endeví. És una manera de parlar. Penso, és la meva opinió, que Ernest Maragall està molt cremat políticament i més ara, després que li hagin esmenat la plana d'aquesta manera. Encara que torni a governar el PSC, que ningú no ho sap, jo opino que és altament improbable que repeteixi en el càrrec. Què opineu vosaltres?

Anònim ha dit...

Llavors, si hi ha jornada intensiva al juny, tindrem colonies i sortides de dia sencer?

Anònim ha dit...

Me gustaria saber como parece ser han recuperado la jornada intensiva, se harán las salidas de un dia y las colonias o si ya es demasiado tarde y ya no hay tiempo de hacer ningún tipo de reserva al estar todo completo.

Mª Rosa