4/5/12

22 de maig, nova vaga de l'escola pública

Contra les noves retallades en ensenyament

El 12 de maig, manifestació a Plaça Catalunya

La consellera Irene Rigau, tot i la seva queixa a les mesures anunciades pel ministeri i l'anunci de recorre'l al Tribunal Constitucional, ha posat fil a l'agulla per començar-les a aplicar immediatament. Rigau substituirà algunes de les retallades educatives que ja havia aprovat el Govern de la Generalitat per les noves de Wert que tenen un abast molt més extens i per aconseguir un estalvi més gran.

Així, s'ajorna un curs l'aplicació de la reducció de les hores lectives de la tasca coordinadora i tutora de pràctiques d'FP, la reducció de les dues hores dels desdoblaments d'ESO i de la reducció de plantilles a les ZER i les substitueix per les retallades de Wert. Per tant, el nou quadre de retallades a afegir a les que ja veníem patint des de 2010 quedaria així:
  • Increment de la jornada lectiva del professorat com a mínim a 25 hores a primària i 20 a secundària
  • Increment de les ràtios amb caràcter general. Aquestes ràtios poden venir modulades per dos factors: el principi d'inclusió escolar i les característiques socioeconòmiques del centre. La distribució seria la següent:
    • P3 i 1r de primària, fins a 27 alumnes
    • 1er d'ESO, fins a 35 alumnes
    • Batxillerat, fins a 40 alumnes
    • FP, 35 alumnes.
  • No es nomenarà personal extern al centre per cobrir les substitucions fins transcorreguts deu dies lectius des de l'inici de la baixa. Aquesta mesura es podria aplicar ja aquest mateix curs.
  • Es mantenen les 28 hores de permanència al centre en secundària i les retallades al primer estadi així com els nous crèdits per accedir a cada estadi.
Els sindicats de l'escola pública tornen a mobilitzar-se en defensa de l'ensenyament de qualitat i en contra de les retallades estructurals i laborals. Els sindicats fan una crida al professorat a participar activament en les assemblees de centre i zona que es convocaran aquests dies, a debatre i prendre decisions com a col·lectiu i a participar activament i massivament a:
  • Dia 10 de maig: jornada de lluita amb xerrades als centres, localitats, concentracions en centres, zones, tancaments... assemblees de zona.
  • Dia 12 de maig:  MANIFESTACIÓ social contra les retallades: bloc educatiu.
  • Dia 22 de maig: VAGA i manifestacions
Es proposaran noves assemblees i mobilitzacions d'aquí a final de curs.

Enllaços: USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT, ASPEPC, CGT.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això de les substitucions ja ho han aplicat. Això vol dir més gent a l'atur (substituts).
Ens estan deixant sense res, pujant impostos i baixant sous i no estem fent res. Si continuem així a on podem arribar????
Que donin menys diners a les concertades, que treguin això de la fruita que porten cada mes (quant costa aquesta fruita, qui se n'aprofita???), que treguin les ambaixades que costen tants diners, cotxes oficials, dietes, ...
Hi ha tants llocs d'on poden retallar...