22/10/13

El 24 d'octubre, vaga general de l'educació

L'AMPA Salvador Espriu anul·la les activitats de tarda

L'AMPA Salvador Espriu encoratja totes les famílies a donar suport a aquesta vaga contra la LOMCE per l'enorme retrocés pedagògic que suposarà. Per tant, demana a les famílies que NO portin els seus fills/es a l'escola en senyal de protesta i ANAR a les diferents manifestacions convocades arreu del territori. La vaga està convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a Catalunya i la major part d'actors de l'educació pública a tota Espanya: docents, alumnes, famílies... La FaPaC li dóna total suport.

Per aquest motiu, les activitats extraescolars de dijous a la tarda, així com l'acolliment de tarda, queden anul·lades. 

No obstant, com si es tractés d'una mena de servei mínim, l'acolliment matinal es manté, donat que comprenem la difícil situació de moltes famílies, que no tenen possibilitats d'agafar-se un dia per tenir cura dels fills/es o de deixar-los amb algú a càrrec.

Lògicament, el dia anul·lat d'extraescolars i acolliment de tarda NO ES FACTURARÀ a les famílies.

Pel que fa al claustre, avui han informat que tenen intenció de fer vaga (es pot canviar d'opinió fins a l'últim moment sense necessitat d'informar a ningú) 11 mestres de l'escola, cosa que representa un 30% del total, aproximadament. 

En la nota facilitada a les famílies, s'expressa el sentiment particular de l'escola:

  • rebuig a la política de sistemàtiques retallades a l'escola pública, tant dels pressupostos estatals com catalans
  • rebuig a la pèrdua progressiva de drets socials bàsics del govern del PP i de la LOMCE en particular, aprovada sense consens ni diàleg
  • rebuig a l'escola antidemocràtica i jeràrquica que proposa la LOMCE, on la direcció de centre passaria a ser gerent i el Consell Escolar, consultiu
  • rebuig a l'ampliació de diferències socials que promulga la LOMCE, retallant igualtat d'oportunitats i cohesió social
  • rebuig a la laminació de les competències educatives a Catalunya, i el desballestament del sistema d'immersió lingüística


Per tots aquests motius, us convidem a sumar-vos a la lluita i participar dels actes de protesta convocats a Sant Feliu o a Barcelona.

  • Dimecres, 23. Marxa de protesta fins a la Plaça de la Vila a Sant Feliu. Tabalada i lectura de text de rebuig. 17:15 h (aprox)
  • Dijous, 24. Manifestació a la Plaça de la Universitat, Barcelona. 12:30 h.