14/12/13

Jornada final projecte Xarxa Clau

Dissabte, 21 de desembre, Caixafòrum, 10 - 15 h.

Segons l’estudi INCLUD-ED, el de més rellevància en l'àmbit d'educació escolar, les famílies podem aportar el nostre gra de sorra impulsant actuacions educatives avalades per la comunitat científica, ja que s’ha demostrat que sí funcionen. Durant aquests mesos, la FaPaC ha posat a l’abast de les famílies els recursos perquè liderin, per elles mateixes i a les seves escoles, aquestes actuacions formatives que afavoreixen l’èxit educatiu, com poden ser les tertúlies literàries dialògiques, les classes d’escacs o els tallers d’aprenentatge d’idiomes, entre d’altres. Més de 50 AMPA estan participant en el projecte a tot Catalunya i ja estan aconseguint resultats en benefici de tothom.

Per tal de compartir amb tots vosaltres els fruits d’aquesta iniciativa us convidem a la Jornada Final, una oportunitat, especialment per a les AMPA que desconeixeu el projecte, perquè pugueu comprovar en primera persona el potencial que tenim per millorar els resultats educatius de l’alumnat.

Web del projecte: www.fapac.cat/xarxaclau

Què s'hi farà en aquesta jornada?

Representants d’AMPA de diferents centres educatius ens explicaran les seves experiències en una taula rodona. Moltes ja estan posant en pràctica algunes de les propostes del Projecte Clau.

  • Coneixerem què són les actuacions educatives d'èxit. Les famílies sou protagonistes i les AMPA us podeu sumar al projecte per posar-lo en pràctica també als vostres centres educatius. Aquest només és el punt de partida d’un camí que ens ha de portar a treballar per l'escola del futur que tots i totes volem i que els nostres infants i adolescents es mereixen.
  • Escoltarem les explicaciones dels principals autors sobre l’impacte de la participació de les famílies en educació que ens explicaran els fonaments científics d’aquestes actuacions.
  • Visualitzarem els resultats positius que podem aconseguir quan les famílies acompanyem el procés educatiu dels nostres fills i filles.

Totes les persones assistents tindrem l’oportunitat de participar en els grups de treball que organitzarem perquè pugueu descobrir com són aquestes actuacions.

  • INSCRIPCIONS: Cal insciure's amb antelació per qüestions d'organització i aforament. Pot fer-ho punxant aquí
  • SERVEI D'ACOLLIDA: per als infants amb jocs i animació i la realització de tallers pràctics de diferents actuacions d’èxit (escacs, tertúlia literaria dialógica, etc)