16/8/17

Obert el termini per demanar beca als estudis post obligatoris

A partir de l'11 d'agost fins el 3 d'octubre en el cas dels no universitaris

Si teniu fills/es que el curs vinent faran estudis de Batxillerat, Formació Professional, Graus o Màsters universitaris, ja podeu sol·licitar la beca al web del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

https://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/general/educacion/050130/nu.html

El termini per presentar-la és fins al 3 d'octubre en el cas de Batxillerat i Formació Professional i del 17 d'octubre en el cas dels estudis universitaris.

Els criteris per atorgar-les són els mateixos que es van establir el 2012, any en què es van endurir les condicions. La CREUP (Coordinador de Representants d'Estudiants d'Universitats Públiques) es queixa d'aquesta situació des d'aleshores. En concret, de la condició de tenir una puntuació mínima d'expedient de 6,5 tot i acomplir els barems de renda i patrimoni, una condició que consideren classista i discriminatòria.

Segons publica el BOE, poden sol·licitar-la els estudiants que facin batxillerat, formació professional de grau mig i superior, altres ensenyaments superiors no integrats a la universitat, ensenyaments artístics professionals, esportius, d'idiomes, cursos d'accés directe i preparació per a les proves d'accés a la FP.

També ho poden fer els estudiants universitaris de grau, màster, llicenciatura, enginyeria, arquitectura, diplomatura, mestratge, enginyer tècnic o arquitecte tècnic, curs de preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys, complements de formació per a l'accés o l'obtenció del títol de màster, grau o continuar amb els estudis de llicenciatura.



El ministeri hi destinarà 1420,33 milions d'euros. 1035 milions aniran destinats a beques de caràcter general, que es preveu que es correspongui amb la xifra de 675.000 famílies. La resta de la partida es destinarà a ajudes a alumnes amb necessitats especials, compensació a les universitats amb preus públics pels serveis prestats a alumnes amb beca, estudiants amb discapacitat de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia) i bonificacions a estudiants de famílies nombroses amb tres fills i equiparades.

En estudis semipresencials, els estudiants poden obtenir les mateixes modalitats i quanties de beques que els estudiants que els facin de manera presencial. També es recorda es tenen en compte els mòduls de grau mig de formació professional que són convalidats en ensenyaments superiors en el comput dels requisits acadèmics per accedir a les beques.