La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es reunirà la setmana que ve amb els representants del sector editorial per traslladar-los que no caldrà modificar els llibres de text del curs que ve, quan està previst que es comenci a aplicar la LOMCE. Rigau argumenta que vol evitar que les famílies catalanes hagin de fer front a les "despeses innecessàries", de més de 300 euros. A més, diu que la normativa que regula la LOMCE encara no s'ha aprovat i que en els esborranys que ha fet públic el ministeri la principal modificació rau en la matèria de Ciències Socials, que és també un dels elements de principal discrepància.
En el Parlament, Irene Rigau ha afegit que el govern espanyol encara no ha aprovat el decret que regularà el nou currículum, i el nou curs cal començar-lo a preparar a partir de l'1 de febrer. "Les editorials necessiten temps adequats per fer bons llibres", ha apuntat. Les editorials, per la seva banda, defensen els seus interessos i lamenten la feina invertida fins ara i el perjudici econòmic que els pot suposar.
Oposició al desplegament de la LOMCE
El Departament d'Ensenyament justifica que els llibres actuals s'adapten a la normativa vigent ja que recullen les competències bàsiques. En aquest sentit, recorda que des del curs passat es van començar a desplegar els aprenentatges clau de les competències bàsiques al currículum -tant de primària com de secundària- en els àmbits lingüístics i matemàtics. Però és que a més, Rigau ha apuntat que els esborranys del decret que circulen són "d'un detallisme tan alt" que cal temps per poder-los discutir, ja que la Generalitat "no està d'acord amb l'enfoc" i considera que "no responen a les línies europees". "Ara ens ha arribat una segona versió i un calendari de reunions tan precipitat que ja veurem que s'haurà de continuar debatent, perquè la disconformitat amb el contingut és alta", ha explicat.
Rigau traslladarà la seva postura al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i ha criticat la "improvisació" del govern espanyol amb aquesta llei, aprovant-la al desembre per implantar-la el setembre següent. El Govern també demanarà que el decret que engloba Primària, Secundària i Batxillerat quedi desglossat i comenci primer per la primera etapa.
Doble crítica de la FaPaC
D'altra banda, la FaPaC, que des del principi ha estat en contra de la LOMCE, també ha criticat la postura de la consellera quan parla de les despeses de les famílies, ja que fa anys que la Conselleria va suprimir les ajudes per a la reutilització de llibres, les beques de menjador també disminueixen any rere any i en cap moment s'ha pronunciat sobre com afecta escolarment i socialment l'avalantxa de desnonaments que duen a terme les entitats bancàries, fins i tot les que han hagut de ser rescatades amb diners públics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada