3/3/21

8M: Contes per la igualtat


La setmana que ve es celebra el Dia Internacional de les Dones i des de l'AFA ens hem volgut sumar a les diverses activitats que es duen a terme des de molts àmbits. 

Els contes infantils tenen un potencial educatiu enorme, transmetent valors i promovent actituds. També poden contribuir a adquirir estereotips socials que marcaran la manera de relacionar-se dels infants. Per tant, hem decidit organitzar una lectura de contes que parlen de la igualtat de gènere, i que creiem que ens poden ajudar a infants i adults a ser conscients dels nostres biaixos i de les desigualtats que encara existeixen. 

Hem fet una selecció de quatre contes pensant en els quatre cicles de l'escola, però totes les propostes poden ser vàlides per totes les edats. Els han llegit quatre dones de l'AFA i els vídeos estan penjats al Canal YouTube de l'AFA. Com que en alguns navegadors no es poden visualitzar els vídeos directament des del bloc, hem posat a sota de cada vídeo el link directe a Youtube. 

Esperem que els gaudiu, i us animem a compartir aquestes lectures i reflexions. 

Feliç Dia de la Dona!


Segon cicle d'Educació infantil 

Què seré jo quan sigui gran?, d'Elisabet Abeya i Roser Capdevila. Editorial La Galera. Lectura de María José Vallejo Bermúdez.


També el podeu veure clicant a aquest enllaç


Cicle Inicial

Quan les nenes volen alt, de Raquel Díaz Reguera. Editorial Lumen il·lustrats. Lectura de Laura Montoy Núñez.


També el podeu veure clicant a aquest enllaç.


Cicle Mitjà

La caputxeta forçuda, d'Albert Vitó Godina. Editorial Vivim del cuentu. Lectura de Rosa Ruiz Martín.


També el podeu veure clicant a aquest enllaç.


Cicle Superior

El futuro es femenino, cuentos para que juntas cambiemos el mundo, de Sara Cano. Conte "Las reinas del patio", il·lustrat per Agustina Guerrero. Editorial Nube de tinta. Lectura de Vanessa Caña Carrillo.


També el podeu veure clicant a aquest enllaç.