23/7/09

Reutilització de llibres: "Cuida'm i passa'm"

Ja ho tenim en marxa: reutilitzarem tot els llibres que poguem.


Com us hem anat avançant, de cara al pròxim curs posem en marxa un programa integral de reutilització dels llibres de text, que amplia el que fins ara venia fent l'equip directiu de l'escola, de manera que els pares que ho desitgin es puguin estalviar el màxim de diners possible.


Què vol dir?
Que volem posar en marxa un sistema que organitzi la socialització de tots els llibres susceptibles de ser reutilitzats. Fins ara, moltes famílies s'intercanvien els llibres dels seus fills per reaprofitar-los. El que volem fer és un sistema estable en què qualsevol família s'hi pugui apuntar i rebi un lot de llibres usats sense haver de preguntar als seus amics, al carrer o a la sortida de l'escola.

A qui implica?
De moment, aixó només afecta als cursos 3r, 4t, 5è i 6è. La resta de cursos utilitzen llibres de treball, que s'han de guixar. El dia que canviïn de llibres i es puguin reutilitzar, també els inclourem dins d'aquest projecte.

Com ho farem?
El primer intercanvi organitzat el farem a finals del curs que ve. Les famílies que ho desitgin, hauran de signar un compromís durant el mes d'octubre i mirar de cuidar el millor possible els llibres dels seus fills durant tot el curs.

Quan arribi el mes de juny, haureu de lliurar els llibres usats (els quaderns de treball, no) i a canvi d'una petita quota, que servirà per pagar les petites despeses de gestió, rebreu els llibres corresponents al curs següent. Igualment, haureu de comprar els quaderns però l'estalvi encara serà considerable.

Què cal tenir en compte ara?
Abans de tot, per tal que els llibres puguin ser reutilitzats adequadament, cal folrar-los de la següent manera:

  • El plàstic ha de ser NO ADHESIU
  • L'etiqueta amb el nom del vostre fill/filla ha d'anar PER SOBRE DEL PLÀSTIC, de manera que sigui fàcil treure'l i susbtituir-lo
  • Cal revisar durant tot el curs que els llibres NO ES GUIXIN. Cada família en serà responsable d'entregar els llibres en bones condicions.

Per a les famílies dels alumnes de 6è, que no en treurien cap benefici de fer tot això, ja que l'any següent passaran a l'institut, estem pensant en oferir una compensació econòmica encara per determinar. De manera que qui hi estigui d'acord, si segueix aquestes instruccions, podrà recuperar una part de l'import dels llibres.

Totes aquestes instruccions les entregarem juntament amb els lots de llibres. Si algú no els ha comprat a través nostre, us podeu descarregar el full punxant als següents links: circular reutilització, circular reutilització 6è curs.