13/3/10

17 de març, vaga

La nostra escola secundarà la vaga.

El claustre de mestres de l'escola va decidir el passat dijous afegir-se a la vaga convocada per tots els sindicats de l'ensenyament públic per al dimecres 17 de març. Només hi haurà una excepció, el tutor de P4B.

En el comunicat lliurat ahir als pares s'exposen els motius pels quals el col·lectiu de mestres de l'escola ha decidit sumar-se a aquesta vaga, la quarta en els tres anys d'Ernest Maragall com a conseller d'Educació.


Bàsicament es poden resumir en dos: per un costat, la progressiva manca de recursos humans i econòmics en l'ensenyament públic, concretats en reducció de plantilles, inclosos els vetlladors, nou sistema de nomenaments o el tancament d'aules; i per un altre, l'oposició al desplegament de la Llei d'Educació (LEC), especialment en l'apartat que fa referència a l'autonomia dels centres i les noves responsabilitats dels directors.

A tot això cal afegir el nou calendari escolar per al curs vinent, amb l'avançament de l'inici de les classes una setmana, la introducció d'una Setmana Blanca i la supressió de la jornada intensiva generalitzada en el mes de juny.

Com les altres vegades, hi haurà serveis mínims, de manera que les famílies que vulguin podran deixar els seus fills a l'escola.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En aquesta vaga els mestres no reclamem un augment de sou ni res que afecti directament les nostres condicions laborals. És més per fer vaga deixem de guanyar bastants diners. Reclamem una millora en el sistema educatiu pel bé dels nens i nenes. L'autonomia de centres és una barbaritat: que cada centre tingui recursos en funció dels resultats. Això voldrà dir que els nens d'ambients desfavorits encara tindran menys recursos perquè els seus resultats seran més baixos.I amb menys recursos cada vegada els seus resultats seran pitjors... Qui fa les lleis no ha estat mai en una aula i així no es poden fer bé les coses.