15/3/10

23 alumnes sense plaça a l'institut Martí Dot

Els pares demanen solucions ara, no el proper curs.

En la preinscripció per a la ESO, 23 alumnes s'han quedat sense plaça a l'institut Martí Dot, que havien demanat com a primera opció. Es tracta de nens i nenes que ara estan fent sisè a les escoles Salvador Espriu, Falguera, Nadal i Gaudí. Són centres que, per proximitat, quedarien dins de la zona d'influència del Martí Dot en comptes de l'Olorda, però des de fa uns anys Sant Feliu és zona única.


La solució que s'adoptava fins ara era crear un altre grup, una altra línia: passar de les 3 que hi ha actualment al Martí Dot a 4. Però aquest any el Departament d'Educació es nega en rodó i només ofereix recol·locar aquests alumnes a altres centres, preferentment a l'Olorda, amb 2 línies. La postura oficial de la conselleria és que es prefereix crear una altra línia a l'Olorda, de manera que quedarien igualats amb 3 línies cadascun. El problema que s'ha produït aquest cop, amb els alumnes d'escoles més allunyades, es podria compensar en part tornant a dividir Sant Feliu en dues zones educatives. Aquesta solució, però, només es podria aplicar d'aquí a dos anys i a les famílies afectades es quedaran sense la solució que es venia aplicant fins ara i sense la solució prevista per a pròxims cursos.



Hi ha alguns casos especialment delicats: una sola nena de la Gaudí que n'ha quedat fora. En el cas de la Salvador Espriu hi ha 9 afectats. Els pares ja han anat a parlar amb l'inspector dels Serveis Teritorials, sense cap altra resposta que la ja esmentada. Dimecres passat van reunir-se amb l'alcalde per demanar-li mediació. Aquestes fotos corresponen a aquest moment, mentre alguns dels afectats esperaven a la Plaça de la Vila.

Les ampes de les escoles afectades els donen suport, inclosa la nostra, naturalment. Fins i tot l'ampa de l'institut Martí Dot s'ha solidaritzat amb elles. Tots ells, ampes i alcaldia, van quedar d'acord per sol·licitar una reunió amb la directora dels Serveis Territorials per mirar d'arribar a la solució desitjada pels pares. De moment encara no hi ha data.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pels infants que viuen al barri Falguera anar a l'Olorda és una complicació. Hi ha dies que han de dinar a casa i van molt justos de temps. A més, separar-se dels amics en aquestes edats és molt dur per a ells/es. Excepcionalment haurien d'atendre aquestes peticions i de cara al curs vinent resoldre aquest problema que es trobaran cada any.
El meu suport a aquests nensi nenes de 6è. Tan de bo aquest departament us faci cas!!!!