17/3/10

Vaga de l'ensenyament públic

Escoles buides arreu de Catalunya.

La quarta vaga de mestres de l'ensenyament públic en tres anys ha tingut un seguiment desigual. A les zones on la nevada de la setmana passada va afectar de manera més intensa, la vaga ha tingut menys poder de convocatòria. De la mateixa manera, alguns instituts han decidit fer classe davant la impossibilitat de poder fer front a las avaluacions si perdien un altre dia lectiu.


La nostra escola ha recolzat la vaga unànimement. Només un professor ha decidit fer classe. Els serveis mínims s'han acomplert, com els altres anys, amb 1 mestre per cada 4 classes i un membre de l'equip de direcció. Han hagut d'atendre a 9 alumes: 7 d'ells del professor que no ha fet vaga.


El Departament ha emès un comunicat aquest matí lamentant la vaga i recordant els serveis mínims que ha decretat. A les 13 i les 18 hores farà rodes de premsa per facilitar les dades de què disposi relatives al seguiment de la vaga.



La FaPaC, per la seva banda, dilluns va emetre un comunicat en el qual afirma:

  • compartir amb els mestres la demanda de més inversions en el sector públic i no tant en el privat, que moltes vegades no ofereix un servei equiparable donada la desigual distribució de l'alumnat amb necessitats d'especial atenció
  • però discrepa de la petició que fan de frenar el decret d'autonomia de centres i tampoc està d'acord amb la defensa de la jornada intensiva generalitzada durant el mes de juny

2 comentaris:

silvia molina ha dit...

ola viva salvador espriu

silvia molina ha dit...

ola viva salvador espriu el millor cole del mon