19/4/10

Pg. de Sant Joan, carrer sense llei

Responsable de Via Pública o només de Vehicles?

Potser se li hauria de canviar el nom del càrrec, donat que sembla que les voreres i els vianants ocupen un tercer o quart lloc en l'ordre de prioritats. Entre d'altres, primer es va institucionalitzar l'ocupació de les voreres per part dels cotxes a l'hora de les entrades i sortides de classe als voltants de Les Franceses. Després es va assumir la permissivitat total els caps de setmana al carrer Reverend Martí Duran, una impunitat que deixen ben patent els cartells de la penya de futbol tot demanant que es respecti un cert marge de pas per als vianants amb dificultats afegides (discapacitats o cotxes de nens petits). Ara queda clar el poc que li preocupen els nes i nenes de l'escola Salvador Espriu.


Durant tot el matí la façana de l'escola s'ha convertit en un pàrquing tolerat i fins i tot oficial. De res no ha servit que sigui una escola, un espai amb especial protecció davant del trànsit rodat, ni que les obres del carrer Anselm Clavé anul·lessin un munt de places d'aparcament ja fa una setmana (oportunament anunciat a tots els mitjans de comunicació de l'Ajuntament), ni que hi hagi uns plans d'emergència i evacuació que cal respectar, ni que s'hagi trucat repetides vegades a la policia local.

A 2/4 de 9 ja hi havia un cotxe entorpint l'espai on els alumnes més petits, els d'Educació Infantil, fan les files. Ni grua, ni multa. Cap als voltants del migdia ha aparegut la policia local amb uns rètols que senyalitzen la prohibició de parar i estacionar davant de la rampa i les escales d'accés a l'escola. Un rètol que diu Fi de tolerància.



Què vol dir això? Que abans es tolerava? Que quan acabin les obres tornarà la llei del far west? Que se seguirà tolerant als altres trams del passeig? Les mesures s´han quedat en la col·locació dels rètols: ni multes ni grues, avui. Amb la qual cosa, quan els alumnes han sortit de classe, s'han trobat encara amb els vehicles estacionats.


No entenem tan poca sensibilitat cap al vianants. I menys encara quan es tracta d'infants. La direcció de l'escola ha demanat que s'instal·lin tanques o pivots que impedeixin el pas de vehicles, com a mínim a la zona de pas dels infants. Deu ser d'una gran complicació, legal o tècnica, perquè no s'ha fet. És clar que, si per col·locar uns cartells de prohibit estacionar s'arriba una setmana tard, per fer dos forats a terra i posar dos pivots (fixes o mòbils) potser haurem d'esperar al soterrament de la via fèrria. O que hi hagi una desgràcia. En el regne dels passotes, la ineptitud passa desapercebuda. Quin dels dos sarcasmes preferiu?

3 comentaris:

Jaume Solé ha dit...

La classe de 2n B, ha portat una instància a l'ajuntament per demanar que els autobusos de la piscina i de les escursions recullin els nens i nenes a davant d'hisenda per evitar els problemes del carrer mentre durin les obres i que algú acabi prenent mal. Aquells que vulgueu col·laborar, feu el mateix i entre tots potser ens fan cas.

Anònim ha dit...

Que algú m'expliqui perquè els pares de l'escola Bon Salvador tenen cada matí un parell de guàrdies urbans i un carril per aparcar i als pares de lEspriu se'ls multés la tarda de Sant Jordi per tenir els cotxes en un lloc on no molestaven i perquè hi ha escoles com el MArtí i Pol que no tenen (la majoria dels dies) ni un guàrdia urbà.

Jaume Solé ha dit...

És una bona qüestió. L’entrada a l’escola Bon Salvador atura des de fa anys la carretera de Cornellà amb moltíssims problemes de trànsit i és permet tot i més. En canvi a l’escola Salvador Espriu tot són problemes per deixar els nens a l’escola. Barems diferents pública vs concertada?