15/10/11

Ensenyament elimina les subvencions a l'acolliment matinal

Una altra mesura que perjudica els més desafavorits

Finalment, després de mesos d'incertesa, el departament d'Enseyament va confirmar divendres que  suprimeix tres tipus de subvencions que atorgava a les ampes: per l'organització d'activitats extraescolars, acolliment matinal i aules obertes durant el mes de juliol. La mesura s'afegeix a la retallada de les beques de menjador i la supressió de la sisena hora a l'escola pública. 

En els últims cursos la quantitat final que han rebut les associacions de famílies ha anat disminuïnt, ja que el pressupost no ha crescut en la mateixa proporció que el nombre d'associacions sol·licitants. Ara, el govern de CiU ha decidit concentrar esforços en la lluita contra el fracàs escolar oblidant, de nou, a les famílies més desafavorides, que és a qui feia més falta aquesta compensació. Un argument que ha presentat la consellera és que, com la quantitat que hi destinava el tripartit era molt petita, d'uns 68 € per alumne/a i curs, poca diferència notaran les famílies si s'elimina.

"Està bé molt ajudar quan es pot", va manifestar la consellera Rigau, que considera que aquesta subvenció forma part dels "aspectes assistencials" i, per tant, no del nucli dur del seu departament. La FaPaC ha denunciat aquesta mesura, que fa recaure tot el pes de les retallades sobre les famílies, quan públicament el Departament afirma que vol treballar en la línia d'implicar-les activament en l'educació.

La directora d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Govern, Meritxell Ruiz, ha assegurat no haver enganyat les famílies durant el mes de juliol i haver concretat personalment amb la FaPaC "quines ajudes es convocarien segur i quines no fins que es disposés de diners". Igualment, Meritxell Ruiz ha afirmat a Europa Press que "una família en la qual treballen els dos progenitors pot permetre's seis euros al mes, si no no ncecesitarien aquest servei".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Noticia penosa y lamemtable. ¿Nuestro gobierno municipal ICV-CIU ha protestado al respecto? Me gustaría saber si el gobierno municipal ha realizado alguna queja y gestión en el Departamento de Ensenyament de la Generalitat. Me imagino que les preocupará el tema estarán haciendo todo lo posible para al menos hacer oir su voz al respecto

Anònim ha dit...

"Conciliació laboral i familiar", com se'ls omple la boca en època de campanya electoral i quants pals a les rodes et trobes a l'hora de la veritat.
Com es nota que ells tenens horaris flexibles i un sou que els permet tenir cuinera, senyora de fer feines i cangur. Així deu ser fàcil treballar i tenir família.