20/10/12

Manifestació contra les retallades

Per la dignitat i la qualitat de l'ensenyament públic

L’ensenyament públic de Catalunya està patint els efectes d’una política de retallades socials molt notable que posa en serioses dificultats el seu caràcter de servei públic.

Aquest curs, a més de perdre, com a mínim, 1 mestre els centres de primària d'una línia, 1 i mig els de dues línies i dos els de 3 línies; com també 1 professor/a i mig per cada 10 grups a secundària, s’ha augmentat el nombre d’infants i joves per aula i les hores lectives del professorat. Per si no fos prou, la modificació imposada dels criteris de les substitucions ha empitjorat encara més les condicions en què es treballa als centres i ha deixat uns 2.000 docents a l’atur.

Amb l’excusa de la crisi, el Sr. Wert ha canviat les normes del joc i ha decretat que les persones substitutes del professorat no arribarien als centres fins passats 10 dies lectius (gairebé 15 dies, en realitat), el que altera significativament l’activitat planificada i hi dificulta donar una atenció adequada a l’alumnat.

A més, per si no n’hi havia prou, en lloc de fer un contracte als substituts/tes per les mateixes hores i el mateix salari que el professor/a a qui substitueixen, se’ls fa un contracte per un 15 % menys d’hores i un 15% menys de salari.

Finalment, en uns moments en què la pobresa infantil se situa en un 25%, es neguen beques de menjador i de llibres de text a molts infants, s’institucionalitza la carmanyola i es redueixen tant les subvencions a les AMPA com els diners per al funcionament dels centres. Alhora, s’augmenta el cost del material escolar; es redueix en un 53% l’aportació de la Generalitat a les escoles bressol; es retallen els programes de qualificació professional, les escoles de música, els serveis educatius i les cuidadores i auxiliars per a l’alumnat amb necessitats educatives especials; s’introdueix una taxa per al jovent que vol estudiar FP i la Universitat queda cada cop més lluny de la gent amb pocs recursos econòmics.

Demanem
  • Que les substitucions siguin nomenades des del primer dia
  • Que es facin contractes per als substituts/es del 100% de l’horari i del salari
  • Que es retirin les mesures aplicades els últims anys i que es redueixin tant les hores lectives del professorat com el nombre d’alumnes per aula.
  • Que es contracti personal de suport educatiu per atendre l’alumnat amb dificultats
  • Que s’augmentin les beques de menjador i de transport
  • Que s’eliminin les taxes a l’FP
  • Que disminueixi el cost de les matrícules a la Universitat, per tal que tothom hi pugui accedir

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) convoca a la manifestació

27 d'octubre, 18 h.
Plaça Urquinaona - Barcelona
tothom amb samarreta groga anti-retallades


Descarregar convocatòria (pdf, 92 kb).
Descarregar material gràfic.
Formen part de la MUCE: Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS), Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES), Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), Federació d’Ensenyament de CCOO, Federació d’Ensenyament de CGT, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC), FETE-UGT, Sindicat d’Estudiants (SE), Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), USTEC·STEs (IAC).

No hay comentarios: