La FaPaC ha signat el Pacte Social contra la Corrupció, així com també els grups parlamentaris, excepte el Partit Popular de Catalunya, i un ampli ventall de federacions, associacions i entitats socials, en un acte celebrat al Parlament de Catalunya el passat 9 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial contra la Corrupció.
El Pacte ha estat impulsat per Parlament Ciutadà (PMC) i s’estructura entorn a 10 eixos que impliquen assumir una trentena de mesures per combatre les causes sistèmiques de la corrupció, com ara:
- acabar amb el finançament opac dels partits
- enfortir els sistemes de control i contrapès ciutadà
- implantar una gestió pública més eficaç democràtica i transparent
- considerar les pràctiques corruptes com a delictes contra la democràcia
El Decàleg del Pacte Social contra la Corrupció servirà com una guia d’actuació, mentre que la signatura col·lectiva comporta el compromís de dialogar sobre les mesures, aplicar-les i fer-ne el seguiment, a través d’organismes ciutadans i parlamentaris d’aplicació i control. A més, s’insta a aplicar-lo també en l’àmbit local.
El Pacte s’ha promogut a través de processos participatius per subratllar el paper de la ciutadania en una democràcia més participativa. Totes les Entitats signants coincidim en la voluntat de seguir de prop els parlamentaris en la lluita contra la corrupció.
Després de l'acte de signatura col·lectiva, les Entitats s'han organitzat com a Observatori Català Ciutadà Contra la Corrupció per fer la interlocució amb la Comissió Parlamentària que s’haurà de posar en marxa, i per estendre el pacte a més entitats i localitats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada