20/1/16

Concentració contra el tancament d'una línia de P3 de la Martí i Pol

Dissabte 23, Pl. de la Vila, d'11 a 14 h.
Recollida de signatures, timbalada, gegants i gegantons d'escola: fem-nos sentir

No al tancament de línies de P3 a Sant Feliu
Ja és oficial: el Departament d'Ensenyament planeja tancar una de les dues línies de l'escola Miquel Martí i Pol de cara al curs vinent després d'estudiar les dades demogràfiques i constatar una davallada de la natalitat. Així ho va fer saber a la regidoria d'Educació de l'Ajuntament en la reunió de la Taula Mixta de Planificació Educativa de l'11 de gener.

L'Ajuntament no es conforma amb aquesta decisió i demana a la conselleria d'Ensenyament que s'esperi a que es faci la preinscripció, prevista per al mes de març. Les AMPA de Sant Feliu recolzem aquesta postura. D'aquesta manera es garantiria la possibilitat efectiva d'escollir de les famílies. A més a més, l'ajuntament de Sant Feliu està en contacte amb els de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí per analitzar quin nombre de famílies d'aquestes poblacions poden demanar escoles de Sant Feliu. Segons quina sigui la xifra podria ser suficient com per evitar el tancament de la segona línia de P3 de l'escola Martí i Pol.

No al tancament de línies de P3 a Sant Feliu


Mobilització a Sant Feliu

Les AMPA de Sant Feliu hem posat en marxa una mobilització en aquest sentit, que inclou als equips docents, sindicats, associacions de veïns, mitjans de comunicació i partits. Va començar amb la recollida de signatures i ara segueix amb dues accions més:
  • Concentració aquest dissabte 23 de gener, d'11 a 14 h, a la Plaça de la Vila, per recollir més signatures i fer-nos sentir arreu i arribar al màxim de ciutadans
  • Moció al ple municipal del dijous 28 de gener. S'entregaran les firmes amb la presència de com més gent millor per recolzar-la
La mobilització per aturar el tancament de línies de P3 és de caire general al Baix Llobregat i també reclama la reducció de la ràtio d'alumnes per aula per tal de millorar la qualitat de l'educació, la derogació de la LOMCE i l'elaboració d'una nova llei catalana d'educació que aposti de debò per l'escola pública, de qualitat, laica i gratuïta.

Veure article de La vanguardia.

Les dades actuals

Segons Mireia Aldana, regidora d'Educació i Infància, "actualment hi ha 441 infants escolaritzats a P3 que equival a tenir 18 línies obertes tant en escoles públiques com concertades de la ciutat, mentre que de cara al curs vinent es preveu que hi hagi 406 infants". Atenent a aquestes xifres la Generalitat havia previst inicialment tancar dues línies de P3 en el curs 2016-2017 però va rebaixar aquesta xifra després que se li fes notar que "a Sant Feliu hi ha molta matrícula viva al llarg del curs" i aquesta situació fa ballar a l'alça les xifres de les aules.

Mireia Aldana també va destacar, en la reunió que va mantenir amb les ampes el divendres 15 de gener, la voluntat de l'Ajuntament de defensar prioritàriament l'escola pública i el seu malestar perquè la Generalitat apliqui "només la reducció de línies de P3 sobre l'escola pública, deixant al marge l'escola concertada, que també forma part de la xarxa pública d'educació". Si fem memòria, a Sant Feliu ja es van tancar dues línies de P3 fa dos cursos, una a l'escola Pau Vila i l'altra a la Monmany.