31/1/17

Abaixem les ràtios a 20 alumnes: campanya de recollida de firmes de FaPaC

No a la massificació de les aules

Signa la petició de a change.org
La FaPaC defensa que el descens de la demografia és una oportunitat per mantenir les mateixes línies, disminuint el nombre d'alumnes per classe, per contribuir a la millora de l’educació.
LA NOSTRA DEMANDA
  • Mantenir en funcionament totes les línies i tots els grups
  • Adequar la ràtio per interès general a la demanda de cada municipi amb una ràtio base de 20 alumnes a P3 (modificació del Decret 75/2007, del 27 de març, pel qual s'estableix el procediment d'admissió d'alumnat als centres)
LES NOSTRES RAONS
  • La baixada de ràtio a 20 alumnes té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l'alumant i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat.
  • Permet un ensenyament més individualitzat i una correcta atenció a les necessitats de l'alumnat, especialment quan apareixen dificultats.
  • Garanteix una major satisfacció professional del professorat perquè pot dedicar més temps a l'ensenyament i reduir les intervencions no acadèmiques.
  • Facilita la possibilitat d'implantar noves metodologies d'innovació a l'aula.
  • Afavoreix la implicació familiar en l'educació dels infants

La supressió de línies és conseqüència de la mala planificació escolar portada a terme els darrers cursos, té un efecte negatiu sobre l’equitat del sistema i explica, en part, la segregació escolar existent. Així ho evidencia l’informe del Síndic de Greuges La segregació escolar a Catalunya: La gestió del procés d’admissió d’alumnat (juliol 2016). Entre d’altres recomanacions, proposa, per exemple, garantir que la demanda social de cada centre no sigui el principal criteri a l’hora de programar l’oferta i de determinar si s’apliquen ampliacions o reduccions de grups i de ràtios, especialment quan aquestes mesures puguin tenir efectes negatius sobre l’equitat del sistema.
També ho hem denunciat públicament en reiterades ocasions (article “Per una baixada de ràtios" publicat al Diari de l’Educació (19/01/2017), o article “Com s’oculta la problemàtica de les ràtios a les escoles. Exemple Ripollet")
Amb una bona planificació escolar s’evitarien casos com el de l’escola pública Mar Nova de Premià de Mar que continua lluitant per evitar el tancament del centre previst per al curs vinent.

No hay comentarios: