22/6/17

La FaPaC treballarà per recuperar els menjadors escolars als instituts de secundària del Baix Llobregat

Beques menjador, planificació educativa, escola inclusiva i fer xarxa, els altres eixos de treball

La FaPaC, a l'Assemblea Territorial celebrada el passat dissabte 10 de juny a Martorell, va ratificar els membres de la junta territorial encapçalada per Susana Canet com a presidenta.

A més, la reunió va servir per aprovar les línies de treball de cara al curs vinent i incidir en aquells temes que més preocupen a les famílies dels centres educatius de la comarca. Aquestes línies es concreten en els següents àmbits:

BEQUES MENJADOR
La FaPaC al Baix Llobregat va acordar continuar vetllant perquè es cobreixin les necessitats de les famílies. En aquest sentit, es farà tota la pressió política i social que sigui possible per fer visible la situació a la comarca, tenint com a fita principal la recuperació dels menjadors escolars a secundària i aconseguir la dotació econòmica suficient per cobrir les necessitats del territori.

PLANIFICACIÓ EDUCATIVA
La FaPaC treballarà per vetllar perquè el procés de matriculació a tots els municipis segueixin les línies correctes d’actuació i resolució d'incidències. Ho farà fent que a totes les Comissions de Garantia d'Admissió (CGA) hi hagi representants de la federació.

La presència en aquestes comissions facilitarà obtenir informació i dades actualitzades per poder elaborar un informe anual sobre la planificació escolar real, tant a primària com a secundària. Aquest aspecte és clau per tal de continuar incidint en la necessitat de baixar les ràtios a les aules per millorar la qualitat educativa a les nostres escoles.

ESCOLA INCLUSIVA
Des de la junta territorial de la FaPaC es continuarà fent pressió a nivell polític i social perquè les nostres escoles siguin veritablement inclusives, comptant amb els recursos i dotacions econòmiques necessàries. L'acció de la federació anirà directament lligada als menjadors escolars, a la planificació i a la segregació escolar.

Es marcarà una línia de treball envers l’atenció a la diversitat als menjadors escolars, especialment als col·lectius d'alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) més vulnerables.

FEM XARXA – FEM TERRITORI
La FaPaC considera molt important continuar fent del territori una gran xarxa entre administració, entitats, col·lectius, etc... que treballi en conjunt per tal de millorar i defensar el benestar dels nostres infants i joves.

A aquestes línies de treball aprovades s'hi afegeixen les propostes extretes del taller que es va celebrar en el marc de l'Assemblea territorial amb les aportacions de les AMPA assistents, i són les següents:
  • Fer pedagogia a les AMPA de les opcions que hi ha per disminuir la segregació als municipis
  • Demanar coordinació entre els municipis que comparteixen alumnat