27/7/17

FaPaC signa el Pacte per a la Reforma Horària

110 entitats i institucions signen un Pacte per racionalitzar els horaris de cara al 2025

FaPaC ha estat una de les entitats signants del Pacte per a la Reforma Horària, el 17 de juliol al Palau de la Generalitat. L’objectiu és que d'ara fins a l'any 2025 es treballi per recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món. A més a més, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials. També es pretén consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar, tenint molt en compte la conciliació laboral i familiar.

La reforma horària proposa, entre d'altres mesures, compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida, avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar, sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

En l'àmbit educatiu s'advoca per:
  • la incorporació del dinar en l’horari dels instituts
  • l’avançament dels horaris de les activitats extraescolars
  • l'avançament de l’horari de finalització de les activitats extraescolars
  • l’avançament de l’horari de finalització dels estudis superiors

Representants dels grups parlamentaris Catalunya Sí Que És Pot, PP, Ciutadans i PSC han estat presents a l’acte de signatura, però no han subscrit el pacte, perquè consideren que la data d’èxit d’aquests objectius queda lluny de les expectatives ciutadanes. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat el pacte de “transformador i generador de canvis estructurals.”