7/3/18

L'AFA recolza la vaga feminista del 8 de març

Vaga laboral, de cura, consum i educativa. Feminisme és igualtat.

Aquest any, el 8 de març s'ha convocat totes les dones del món a fer una vaga feminista, i per primera vegada també a Espanya. Les organitzacions sindicals minoritàries Confederació Intersindical, CO.BAS, IAC, CGT i I-CSC han convocat vaga general de 0.00 a 24.00 hores. D'altra banda CCOO i UGT han convocat una aturada general de 2 hores en cadascun dels torns de treball del dia 8 de març.

A la nostra escola, algunes mestres faran vaga, però hi haurà serveis mínims garantits, els marcats par la Generalitat. L'AFA Salvador Espriu (Associació de Famílies d'Alumnes) s'adhereix i recolza la vaga feminista i igualment garanteix serveis mínims pel que fa al menjador, acollida i anglès.



La FaPaC també secunda la convocatòria de vaga general del proper dijous 8 de març i crida activament a totes les dones a sumar-s’hi per reclamar una IGUALTAT REAL D’OPORTUNITATS I DRETS ENTRE HOMES I DONES, sota el lema “Si les dones parem, es para el món”.

  • Vaga educativa. Les estudiants, les mestres, la comunitat educativa i tot el moviment feminista exigim el nostre dret a una educació pública, laica i feminista. Reivindiquem el nostre dret a una formació afectivo-sexual que ens ensenyi en la diversitat, sense pors, sense complexos, sense reduir-nos a mers objectes, i que no permeti ni una sola agressió masclista ni LGTBIfòbica a les aules. Denunciem el pressupost públic que es destina a les escoles gestionades per l’Opus Dei i a totes les escoles concertades que segreguen per sexe. Reivindiquem una xarxa d’educació única, pública i gratuïta i amb perspectiva de gènere. Exigim un avenç en la coeducació en tots els àmbits i espais de formació en què la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines, i alhora una educació que no relegui la nostra història als marges dels llibres de text.
  • Vaga laboral. Per fer palesa la major precarietat de la dona en el mercat laboral, la persistència de barreres a la seva projecció professional i la  discriminació salarial.
  • Vaga de cura. Per conscienciar i promoure que els homes assumeixin el treball domèstic i la cura amb l’objectiu que s’adonin de fins a quin punt la tasca de les dones és vital per al sosteniment de la llar, així com fer visible la càrrega assumida en solitari. La pobresa també afecta les dones de forma preferent i la vulnerabilitat de determinats col·lectius com són les dones migrants és molt major.
  • Vaga de consum. Perquè les dones deixarem de consumir allò que no sigui imprescindible en aquesta jornada, reduint al mínim la despesa en subministres, així com en béns i serveis. Això ajudarà a reflexionar sobre el pes de les dones en la forma en què consumim i la força que tenim per implantar models més sostenibles.

No som una excepció, som una constant que ha estat callada!