18/12/20

Teatre a l'escola Nadal'20

Dimarts 15 de desembre de 2020. A les 7:30 h ja està tot en marxa per a preparar la funció. A l’escola ja està el servei d’acollida. Les primeres famílies comencen a arribar. Al pati la companyia Espai Teatre ja organitza el seu espai. A les 9 h és la primera funció. Director, actriu, companyes de l’AFA, Silvia, la coordinadora de menjador, i Diego, el conserge, van amunt i avall per enllestir-ho tot.

Avui és un dia especial a l’escola perquè l'alumnat podrà veure una obra de teatre a la pista del pati. Una proposta diferent per aquest curs tan atípic. Un moment per evadir-se i deixar volar la imaginació tot mantenint les distàncies que marca la pandèmia. Un tema important, perquè el més important és la seguretat.  


8:45h. Tot a punt. El públic d’infantil ja comença a seure al terra, expectant. L’Alícia, l’actriu que conduirà la funció, i el Pere, amagat darrera la pantalla on es projectaran les transparències, estan preparats. I ens endinsem en la història de “Les fades de Cottingley”. L'Elsie i la Frances, unes nenes que vivien al poble anglès de Cottingley a principis del s.XX, varen anar a fer un tomb pel rierol i van veure fades. I no només això, les van fotografiar!  I aquestes fotografies van ser fruit de polèmica. Fins i tot Sir Arthur Conan Doyle es va interessar per la suposada existència d’aquests éssers fantàstics. Màgia? Imaginació? 

Els infants aixequen les fades que han pintat i retallat curosament en el moment en que surten les fades a escena. Un munt de fades volen pel pati. També en la segona funció els i les alumnes de cicle inicial faran volar les seves fades. Pels alumnes més grans, la companyia té preparat un petit col·loqui. La història és real, el que hauran de debatre és si realment aquelles fades existien i si l'Elsie i la Frances van falsificar les fotografies o no. Cadascú que tregui les seves pròpies conclusions.


En acabar la funció l’Alícia i el Pere ens mostren els dos llibres en què s'han basat per donar vida a aquesta història: “El misteri de les fades”, de Sir Arthur Conan Doyle, i “Les fades de Cottingley”, de la il·lustradora barcelonina Ana Sender. Aquest últim es pot trobar a la llibreria L’Auca de Sant Feliu, per si és del vostre interès. 

Una història amb màgia per a uns dies especials. Una funció que hauria sigut diferent sense pandèmia, en millors condicions de llum i espai, però l’important és que les nenes i els nens de l’escola hagin gaudit d’una estona de màgia abans de les vacances de Nadal, que ja es respiren a l’ambient. 


Acabem amb un recull d'imatges de la funció: