28/2/11

Setmana gris

Mitja Catalunya de 'Setmana Blanca'

Al voltant de 400.000 estudiants deixen de tenir classe aquesta setmana per compensar que el curs va començar una setmana abans. La resta de Catalunya, la meitat sud a partir del Vallès, Maresme, Bages..., aproximadament 700.000 estudiants, ho farà la setmana vinent.

La primera i de moment última 'Setmana Blanca' (donat que el nou govern ja s'hi ha declarat contrari i amb la intenció de modificar el calendari del proper curs) no està resultant ni de bon tros com esperava l'anterior equip del Departament d'Educació. El sector del lleure ha ofert una primera valoració que parla de fracàs: més de la meitat d'activitats s'ha hagut de suspendre per falta d'inscripcions. Les opcions més cares, les estades a la neu, amb un cost entre 300 i 400 €, en canvi, sí s'han omplert. La Fundació Catalana de l'Esplai assenyala que això pot accentuar les diferències socials entre les famílies. Un fet que no ha pogut estar contrarrestat per les ajudes ofertades per la Generalitat, pròximes als 3 € per alumne.



La majoria de famílies ha optat per quedar-se a casa o marxar de vacances. Segons algunes estimacions, el 80-90% de les famílies es farà càrrec dels seus infants, ja sigui quedant-se a casa o marxant uns dies de vacances les que han pogut agafar-se dies de festa. En aquest sentit han augmentat les reserves de viatges a destinacions familiars clàssiques (parcs d'atraccions o illes Canàries), a la neu o a cases rurals.

Més informació a: El País, El Periódico, Avui.

1 comentari:

Dinamo ha dit...

Exagerats...

Què millor que potenciar gairebé de manera obligatòria el turisme de neu a un país mediterrani? I a més, a qui no li sobren 400 eurets avui dia? ;-)