2/6/11

Nou calendari escolar

Les classes començaran el 12 de setembre

El departament d'Ensenyament es va haver de fer enrere davant de la unió de mestres i famílies i l'inici de curs tornarà a les dates de fa dos anys, la segona setmana de setembre. En aquest cas, el curs vinent començarà el dia 12, dilluns i no el dia 4 com s'havia proposat, tot mantenint el calendari establert per a aquest curs per l'anterior govern. Les classes acabaran el 22 de juny, divendres. Serà el mateix calendari per a Infantil, Primària i Secundària.

El curs s’aturarà per les vacances de Nadal entre el 22 de desembre i el 8 de gener, ambdós inclosos. El nou calendari torna a instaurar el 7 de gener, endemà de Reis, com a dia festiu, segons informa el Departament. En la pràctica això es començarà a aplicar el curs 2012-2013, ja que el curs vinent el 7 de gener cau en dissabte. La Setmana Santa serà entre el 2 i 9 d’abril, ambdós inclosos.

Setmana Blanca encoberta?

Els mestres tindran 5 dies de festa de lliure disposició al llarg de tot el curs. En algunes poblacions, com ara Sant Feliu, aquests dies de festa els marca el Consell Escolar Municipal per a totes les escoles públiques municipals. La consellera Irene Rigau, però, va avançar ahir, que les escoles que vulguin podran compactar aquests 5 dies i fer tota una setmana de festa, per a la qual cosa només caldrà que ho sol·licitin al Departament.

Fi de la sisena hora

El curs vinent suposarà també la fi de la sisena hora a l'escola pública, tot i que alguns centres amb necessitats especials la podran seguir fent. Les condicions i el llistat d'escoles que la mantindran encara no s'han concretat.

En canvi, s'ha obert la possibilitat que alguns centres la puguin oferir. La FaPaC, en un vot particular al dictamen d'Ensenyament, demana que TOTES les escoles públiques puguin oferir-la per ajudar a assolir les competències bàsiques. 

Horari intensiu

Es mantindrà la possibilitat de fer horari intensiu durant el mes de juny en aquells centres que ho sol·licitin,

Exàmens de setembre

A la ESO i el Batxillerat es recuperen els exàmens de setembre. Es faran entre els dies 4 i 5 de setembre (de 2012).