2/7/11

La FaPaC demana reponsabilitat al Govern davant la sisena hora

La FaPaC fa una crida a la responsabilitat del Govern de la Generalitat per acatar la moció del Parlament de Catalunya que l'insta a mantenir la sisena hora a totes les escoles públiques el curs vinent. La federació es mostra disposada a continuar col·laborant per sumar, multiplicar i construir en l'educació dels nostres fills i filles.

La FaPaC celebra la decisió del Parlament de Catalunya de demanar al Govern de la Generalitat el manteniment de la sisena hora a totes les escoles públiques durant el curs vinent.

La federació reclama al Govern de la Generalitat acatar el mandat del Parlament per ser la veu de la sobirania popular i fa una crida a la responsabilitat de la conselleria d'Ensenyament per tal de fer realitat l'ofensiva contra el fracàs escolar que de ben segur s'assolirà amb la continuïtat de la sisena hora.

En aquest sentit, la FaPaC, com ha fet sempre, mostra la seva disposició a continuar col·laborant per sumar, multiplicar i construir en l'educació dels nostres fills i filles, una aposta estratègica que, ara més que mai, exigeix caminar en una mateixa direcció.

La federació manté activa la seva campanya web La sisena hora, també a la pública que ja suma més 3.500 adhesions d'AMPA, particulars i entitats al manifest en defensa d'aquesta mesura fruit del Pacte Nacional per l'Educació.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

"l'ofensiva contra el fracàs escolar que de ben segur s'assolirà amb la continuïtat de la sisena hora"
Ah si?? A més hores major rendiment??? Crec que hi ha diversos estudis que diuen tot el contrari però en fi... mentres es parla de la sisena hora no ens estem enterant de la retallada impressionant que està fent el departament i que farà que els nostres fills/es estiguin com fa uns anys: cada mestre amb el seu grup sense cap mena de reforç,grup flexible, taller,... i no ens enganyem, les necessitats d'ara no són les de fa uns anys.

Oriol Homar ha dit...

Això és el que diu el comunica de la FaPaC, copiat textualment. Lògicament, no el compartim literalment. És evident que el fracàs escolar no es pot combatre només amb una mesura i encar és més evident que res garanteix l'èxit de res.
A banda d'això s'ha de tenir en compte que algunes famílies trien escola en funció de l'horari i la sisena hora que ofereix l'escola concertada influeix d'alguna manera en la demanda que tenen. Si volem que la pública estigui en igualtat de condicions i pugui guanyar prestigi social (entre els grups socials que encara li tenen recança, no pas nosaltres), les hauríem d'equiparar. La sisena hora no l'hauria de fer cap escola si ens posem així (tret de les que són totalment privades). De moment no sembla que hi hagi les condicions per fer-ho.
D'altra banda, l'escola ha d'anar a la mateixa velocitat que la societat, tirant del carro, però sense anar per lliure. I malauradament els horaris laborals en aquest país són gairebé esclavitzants. Potser no garanteix la millora del rendiment escolar, però jo personalment crec que s'hauria de mantenir. Crec que és millor que estiguin a classe, pensant sempre en les classes més desafavorides; les que no tenen aquests problemes ja s'espavilen soles.

Jaume Solé ha dit...

LA sisena hora per si sola no treu el fracàs escolar, però permet equiparar a les escoles públiques amb les concertades. Respecte als reforços per agrupaments i treball amb atenció a la diversitat, es aquí on no s’ha de permetre la reducció de recursos ni tampoc l’increment de ratis. Les retallades perjudiquen als nostres fills i filles per tan hem d’estar unides les famílies i els mestres.