13/9/11

Recolzament a l'escola en català

Prop de dues-centes persones en defensa de la immersió lingüística


Unes 200 persones es van concentrar ahir a la tarda a la Plaça de Vila, de la mateixa manera que es va fer arreu dels pobles de Catalunya, en recolzament del sistema educatiu basat en la immersió en català. La convocatòria va partir de la plataforma somescola.cat, que aplega a entitats, sindicats, associacions i partits polítics.

ERC, CiU, PSC i ICV-EUiA-ISF s'han adherit a la declaració institucional del Parlament de Catalunya en què es dóna suport a l'actual sistema educatiu de Catalunya. L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, a través de la declaració, acorda mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del país. Qualifica el model d'èxit i de cohesió social, reconegut internacionalment, amb un ampli consens polític i social, de manera que demana que es mantingui.


D'altra banda, l'Ajuntament també demana al Govern català la defensa dels docents i dels centres educatius en l'exercici dels seus drets i el compliment de les lleis. A més, insta a la Generalitat a recórrer davant dels tribunals competents les decisions judicials que puguin malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).